PvdA kiest Hetty Janssen en Marijke Roskam als voorzittersduo

0

Leeuwarden – De nieuwe fractie van de PvdA heeft Hetty Janssen en Marijke Roskam gekozen als voorzittersduo. Formeel betekent het dat Janssen in eerste instantie de rol als fractievoorzitter op zich neemt en dat Roskam zich als vicefractievoorzitter inwerkt in de Staten. “Als duo halen we het beste in elkaar naar boven”, reageren Janssen en Roskam. “Onze politieke ervaring en toekomstvisie voor Fryslân vullen elkaar fantastisch aan.”

Unaniem gekozen

Het voorzittersduo werd unaniem door de fractie gekozen. De reden dat Roskam als lijsttrekker niet direct het fractievoorzitterschap opeist heeft met de factor tijd te maken. “Voor mijn werk zit ik op dit moment nog vaak in het westen van het land en daardoor ben ik niet in staat om op elk moment van de week naar het provinciehuis af te reizen”, verklaart Roskam. Voor een fractievoorzitter is dat wel een vereiste. “Hetty, die in Leeuwarden woont en gepensioneerd is, kan wel snel aanwezig zijn.”

Roskam gaat zich in eerste instantie richten op de portefeuilles duurzaamheid, milieu, klimaat en cultuur. Naast Janssen en Roskam werden Jaap Stalenburg als fractiesecretaris en Douwe Hoogland als fractiepenningmeester gekozen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend