Deze spullen zijn uitdagend om te verhuizen

In bedrijf
Deze spullen zijn uitdagend om te verhuizen
Deze spullen zijn uitdagend om te verhuizen Eigen foto

INGEZONDEN - Verhuizen is op zich al een uitdaging en er komt bijna altijd veel stress bij kijken. Maar natuurlijk is de moeilijkheid van een verhuizing afhankelijk van verschillende factoren.

Als je bijvoorbeeld een student bent en slechts een paar spullen hebt, dan is een verhuizing doorgaans een fluitje van een cent. Dit kun je prima zelf doen met een paar vrienden. 

Maar veel mensen hebben ook veel waardevolle spullen in hun woning staan. Alleen het verhuizen van die spullen kan je dan al veel kopzorgen geven. Maar wat zijn dan de meest uitdagende spullen om te verhuizen en hoe kun je dit het beste aanpakken? Misschien heb je wel wat aan de tips uit dit artikel!

Piano verhuizen 

Een piano verhuizen is vrijwel altijd een uitdaging. Of de piano nu op de begane grond staat of op een bovenverdieping. Je piano is misschien wel je kostbaarste bezit in je woning en er moet dan ook zorgvuldig mee worden omgegaan. Zelf een piano verhuizen is doorgaans geen goed idee. Dit kun je beter overlaten aan professionals en die kun je inschakelen via verhuisoffertes.com. Zij weten precies hoe je dit moet aanpakken. Meestal volgen verhuizers drie stappen voor het verhuizen van de piano.

Ze gebruiken een speciaal verhuishondje voor het verplaatsen van de piano. Met dit plateau wordt het een stuk gemakkelijker om met drempels, obstakels en andere uitdagingen om te gaan. Ze plaatsen de piano vervolgens in de verhuiswagen met een sterke rijplaat en meestal wordt de piano ook van een speciale hoes voorzien. Als je piano goed is vastgezet in de wagen, dan wordt hij vervolgens naar het juiste adres gereden. 

Antieke kasten

Als je een prachtige antieke kast in huis hebt staan, dan wil je die natuurlijk zonder kleerscheuren naar je andere woning brengen. Ook hierbij is zorgvuldigheid vereist, maar het voordeel is dat het doorgaans gemakkelijker is dan het vervoeren van een piano. Een goede voorbereiding is echter wel belangrijk. Allereerst is het belangrijk om de kast helemaal leeg te maken. Dit klinkt als een gigantische open deur, maar soms wordt dit nog weleens vergeten. Onderzoek ook goed of je er echt alles uit hebt gehaald. 

Ook de laden dien je uit de kast te halen voordat je gaat verhuizen. Als je de lades er niet uit haalt, dan krijg je sneller met schade te maken en je kunt er zelfs iemand mee bezeren en dat is wel het laatste waar je op zit te wachten. 

Een koelkast verhuizen

Als je nog een prachtige koelkast in je woning hebt staan, dan begrijpen we dat je daar aan gehecht bent geraakt. Een koelkast verhuizen is weliswaar een uitdaging, maar het lukt zeker als je het goed aanpakt. Maak de koelkast eerst leeg en vergeet niet om het vriesvak te ontdooien. En het is ook gemakkelijker om de koelkast staand te vervoeren!