Ontdek de leukste uitjes in Friesland voor een geslaagde zomer in eigen provincie

In bedrijf
Ontdek de leukste uitjes in Friesland voor een geslaagde zomer in eigen provincie
Ontdek de leukste uitjes in Friesland voor een geslaagde zomer in eigen provincie Eigen foto

INGEZONDEN - Met de zomer in aantocht is het tijd om plannen te maken voor leuke uitjes in de buurt. Gelukkig barst Friesland van de prachtige plekken en activiteiten die perfect zijn voor een geslaagde zomer in eigen provincie.

Of je nu houdt van natuur, cultuur of avontuur, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zetten we de leukste uitjes in Friesland voor je op een rij.

Natuur en waterpret

Friesland staat bekend om zijn prachtige natuur en uitgestrekte meren. Een van de leukste uitjes in de provincie is dan ook een dagje varen op de Friese wateren. Huur een boot of kano en verken de schilderachtige dorpjes en natuurgebieden vanaf het water. Of ga suppen op de Friese meren en geniet van de rust en ruimte om je heen.

Voor de echte avonturiers is een bezoek aan Aqua Zoo Leeuwarden een aanrader. In dit dierenpark kun je de meest bijzondere waterdieren bewonderen en leer je alles over het leven onder water. Na een dag vol waterpret kun je in de avond genieten van een gezellig etentje in de binnenstad van Leeuwarden, zoals bij het restaurant Doozo bijvoorbeeld. Vooral als je zoekt naar sushi Leeuwarden is dit restaurant een echte aanrader, maar er zijn nog talloze andere opties beschikbaar. 

Cultuur snuiven

Friesland heeft een rijke culturele geschiedenis die je kunt ontdekken tijdens een dagje uit in de provincie. Breng een bezoek aan het Fries Museum in Leeuwarden en ontdek de prachtige kunstcollectie en wisselende tentoonstellingen. Of maak een stadswandeling door het historische centrum van Leeuwarden en bewonder de mooie grachtenpanden en oude kerken.

Voor liefhebbers van muziek en theater is een bezoek aan het theater De Harmonie in Leeuwarden een aanrader. Hier worden regelmatig voorstellingen en concerten georganiseerd die garant staan voor een gezellig avondje uit.

Actieve uitjes

Voor de sportievelingen zijn er genoeg mogelijkheden om actief bezig te zijn in Friesland. Huur een elektrische step of solex en verken de prachtige natuur van de provincie via de vele fietspaden en pittoreske dorpjes. Of ga wandelen in een van de mooie natuurgebieden, zoals het Nationaal Park De Alde Feanen.

Voor de echte waaghalzen is een dagje kitesurfen op het IJsselmeer een onvergetelijke ervaring. Leer de kneepjes van het vak van een ervaren instructeur en voel de adrenaline door je lijf stromen terwijl je over de golven scheert. Na een dag vol actie en avontuur kun je heerlijk ontspannen bij een van de gezellige strandtenten aan het IJsselmeer, waar je kan genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de ondergaande zon.