Zorgmaatje aan Huis regio Fryslân Súdwest levert aanvullende mantelzorg

Door: Redactie In bedrijf
Yvonne Kingma
Yvonne Kingma Foto aangeleverd

INGEZONDEN - Sinds begin dit jaar levert zorgondernemer Yvonne Kingma uit Sneek aanvullende mantelzorg aan huis voor de regio Fryslân Súdwest. Door zelf als mantelzorger actief te zijn geweest binnen haar familie, heeft Yvonne inzicht gekregen in het belang van zorg en aandacht voor de cliënt, maar ook voor de partner en familieleden daar om heen. 

“Het was in ons geval belangrijk en fijn dat we even van de zorg ontlast konden worden door betrokken Zorgmaatjes. Ook om mij heen hoor ik veel vrienden en familie die belast zijn met de zorg voor hun ouder(s) en/of familieleden. Ze doen dit met alle liefde, maar in combinatie met werk en eigen gezin valt dit soms zwaar!”

Zorgmaatje aan Huis Nederland is drie jaar geleden gestart met het leveren van aanvullende mantelzorg aan diverse doelgroepen waaronder ook in de dementiezorg. Inmiddels is de organisatie al flink gegroeid, met zorgondernemers in 37 regio’s.

Aanvullende, vervangende mantelzorg aan huis wordt verzorgd door Zorgmaatjes. De Zorgmaatjes helpen ouderen en hulpbehoevenden in de aanvullende mantelzorg. Zo kunnen cliënten langer thuis blijven wonen en is de kwaliteit van leven hoger.

Zorgmaatjes bieden gezelschap en vervullen een groot sociaal draagvlak. Ze helpen een handje in het huishouden of in de tuin en gaan mee naar een arts, een museum, park of bos of naar de supermarkt. Kortom, ze zijn er voor al die bezigheden die mensen met een beperking nog graag zouden willen doen, maar niet zelfstandig meer kunnen. Medische zorg en persoonlijke verzorging bieden deze zorgmaatjes niet.

De Zorgmaatjes worden zorgvuldig geselecteerd en werken vanuit hun hart. Yvonne streeft ernaar om voor de beste matching te zorgen. Voor een goede ondersteuning is het essentieel dat de hulpbehoevende en het Zorgmaatje een fijne klik hebben. Om dit te bereiken doet zij onderzoek naar de behoefte van de hulpbehoevenden en blijft zij ook persoonlijk betrokken.

Onze Zorgmaatjes zijn allemaal geverifieerd op VOG en hebben veelal ervaring in de zorg en zijn erg gedreven, vriendelijk en betrouwbaar.

Er zijn verschillende mogelijkheden om van deze dienstverlening gebruik te maken; het PGB, via de gemeente (Wmo), via de Thuiszorgorganisatie (Wlz), via de Zorgverzekeraar (ZVW), of men kan privé ondersteuning inkopen.

Zorgondernemer Yvonne Kingma is actief voor Zorgmaatje aan Huis in de gemeenten Súd-West Fryslân, de Fryske Marren en Harlingen. Ondertussen hebben al veel Zorgmaatjes zich aangemeld, verspreid in de gemeenten zijn zij beschikbaar.

Voor meer informatie neem contact op met Yvonne Kingma 06-29111568 of stuur een mail naar fryslan-sudwest@zmah.nl.