Wat doe je als je spijt hebt van een tatoeage?

In bedrijf
Wat doe je als je spijt hebt van een tatoeage?
Wat doe je als je spijt hebt van een tatoeage? Eigen foto

INGEZONDEN - Een tattoo laten zetten is natuurlijk hartstikke stoer. Daarom zijn vooral jongeren er gek op. Heeft je vriend of vriendin een tattoo dan neem jij er natuurlijk ook eentje.

Zo lang je nog geen 16 jaar bent zijn er wel beperkingen. Kinderen tot 12 jaar mogen geen tatoeage. Voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar geldt dat dit wel mag als de ouder of voogd toestemming geeft. Die moet ook bij het tatoeëren aanwezig zijn. Een tattoo in het gezicht, op de hals, op de handen of polsen is voor jongeren niet toegestaan. Vanaf je 16e mag je in principe doen wat je wilt. Maar een tattoo shop die zijn verantwoordelijkheid neemt zal je zeker aanraden om er nog eens goed over na te denken als je iets extreems wilt zoals een tattoo in het gezicht of een grote afbeelding op je rug of borst. Maar goed, als je een tattoo hebt laten zetten maar je krijgt toch spijt, wat dan?

Tattoo verwijderen

Een tattoo laten weghalen is mogelijk. Maar het is zeker geen kleinigheid die ‘even’ kan worden gedaan. Wil je een tattoo laten verwijderen dan moet je er rekening mee houden dat hier een flink prijskaartje aan hangt. Ook zijn in de meeste gevallen meer behandelingen nodig. Dit hangt onder meer af van de omvang van de afbeelding. Ook de kleuren die zijn gebruikt en de dichtheid van de afbeelding spelen hierbij een rol. Het eindresultaat is ook verschillend. Soms blijft er littekenweefsel zichtbaar of een verkleuring van de huid. Hoewel de resultaten voor het weg laseren van tattoos steeds beter worden blijft het advies om goed na te denken voordat je een tattoo laat zetten. Doe dit nooit in een opwelling maar zorg ervoor dat het een weloverwogen beslissing is. Een tattoo is in principe ‘voor het leven’. Een afbeelding die is vervaagd kun je altijd laten bijwerken zodat deze weer mooi helder wordt.

Wie kan een tattoo verwijderen?

Een tattoo laten verwijderen doe je bij een laserkliniek in Enschede. Zij hebben hiervoor de juiste kennis en apparatuur. Je maakt een afspraak voor een intake, waarbij de afbeelding wordt beoordeeld. Je krijgt uitleg hoe de behandeling in zijn werk gaat. Als alles duidelijk is en je wilt de behandeling doorzetten dan wordt een afspraak gemaakt voor de eerste behandeling. Als het behandeltraject is afgerond zal blijken of het resultaat naar je zin is. Er kan altijd een lichtere plek op de huid achterblijven of de afbeelding kan niet helemaal worden verwijderd. Dit is afhankelijk van de grootte en de gebruikte kleuren.

Wat doet een laserkliniek nog meer?

Bij een laserkliniek in Zwolle kun je niet alleen terecht voor het laten weghalen van een tattoo. Zij doen ook behandelingen bij overbeharing en voor huidverbetering. Als je een litteken hebt van een verwonding of operatie dan kan dit met behulp van lasertechniek worden vervaagd zodat het minder zichtbaar is. Overmatige lichaamsbeharing kan door middel van laser worden gestopt. Deze behandeling wordt in bepaalde gevallen vergoed door je zorgverzekeraar.