Open Bedrijvendag 2024: bij welk bedrijf neem jij een kijkje achter de schermen?

Door: Isa Wessels In bedrijf
3oBuro
3oBuro

SUDWEST-FRYSLAN - In Súdwest-Fryslân bruist het van bedrijvigheid. Daar staat niet iedereen dagelijks bij stil, maar op 9 maart 2024 wél. Tijdens de Open Bedrijvendag SWF zetten bedrijven tegelijkertijd hun deuren open. En jij kunt daar onderdeel van zijn!

Zet ‘m in je agenda: op zaterdag 9 maart 2024 van 10:00 tot 16:00 uur vindt de eerste (officiële) editie van de Open Bedrijvendag SWF plaats. Hét event waar bedrijvig Súdwest haar deuren wagenwijd openzet voor het grote publiek.

Wij stellen alvast een aantal deelnemers aan je voor!


Franckena Reclame Belettering & Standbouw: “Met een klein team grootse dingen maken”

“Reclame-Belettering is er in vele soorten: binnen of buiten, groot of klein, opvallend of bescheiden. Van lichtreclames, reclameframes, freesletters en reclamezuilen tot het ‘welkom bordje’ op de balie. Hiervoor werken we met diverse kleuren folies maar ook printen we zelf onze Full colour stickers. Standbouw verzorgen wij voor onze klanten van A tot Z, van inschrijving tot opslag van de artikelen. Onze klanten huren vloerruimte waarop wij vervolgens de vloer, wanden, verlichting, displays op aan brengen. Zelfs de boodschappen en de documentatie die de klant nodig heeft tijdens de beursdagen verzorgen wij. Tijdens de Open Dag willen wij je een kijkje geven in de ‘keuken’ van ons bedrijf. Wij laten je graag zien wat het onderdeel standbouw inhoudt en wij willen je meenemen in de vele processen van stickers maken”

ef-belettering.nl | Koperslagersstraat 23, 8601WL Sneek


Franckena


RIKE: “We zien uit naar uw komst!”

“Stap binnen in de wereld van mogelijkheden bij RIKE, de dynamische werkplaats van Hoekstra, VONK! en de Piet
Bakkerschool, speciaal ingericht voor mensen met een kwetsbare positie. Ontdek hoe wij ons onderscheiden in sorteren, monteren, verpakken, ompakken, en schoonmaken. Van 10:00 tot 15:30 uur ben je van harte welkom om deel te nemen aan een van de vele korte rondleidingen die elk kwartier starten. Deze unieke tours, geleid door zowel Hoekstra als RIKE bieden een uitgebreid overzicht van wat we doen. Je leert over TOLO, onze opleiding voor beroepschauffeur en logistiek medewerker, we vertellen over onze duurzaamheidsambities, we presenteren onze faciliteiten en werkprocessen bij zowel HOEKSTRA als RIKE.De dag wordt afgesloten met een feestelijke officiële opening van RIKE op de Zadelmakersstraat 7 om 16:00 uur met muziek en film.”

rike.frl | De zadelmakersstraat 7, 8601 WH Sneek


RIKE


Textielstra Groep: “Tevreden klanten gaan hand in hand met gezonde bedrijfsresultaten en een groenere toekomst”

“Bij de Textielstra Groep staat de ondernemerspassie volledig in het teken van klanttevredenheid, die wij beschouwen als de drijvende kracht achter een bloeiend bedrijf. Onze groep bestaat uit gedreven ondernemers met ruim 10 jaar ervaring in het succesvol maken van startende ondernemingen, vooral binnen de bedrijfs- en sportkledingsector. Trots zijn wij op het voorzien van onze klanten in kleding die voldoet aan normen, zoals
bedrijfskleding, en bijdraagt aan de gezondheid van medewerkers; zoals sportkleding. Wij streven bovendien naar milieuvriendelijke kleding, omdat wij geloven dat naast representativiteit, comfort en een aangename ervaring, duurzaamheid essentieel is. Bij de Textielstra Groep gaan tevreden klanten hand in hand met gezonde bedrijfsresultaten en een groenere toekomst. Ervaar de Textielstra Groep tijdens de Open Bedrijvendag!”

textielstra.nl | Pottenbakkersstraat 6, 8601 WS Sneek


Textielstra Groep


Johannes de Vries van Technolab SWF: “Techniek onderdeel van jongere generaties”

“Techniek is machtig mooi, veelzijdig en uitdagend. Het is overal. Het is de toekomst. Samen met het bedrijfsleven,
onderwijs en overheid werken wij sinds 2019 aan een toekomst voor de techniek. Of beter gezegd: in de techniek. Dat doen we door jongeren te laten onderzoeken, ontdekken en ervaren wat de techniekwereld voor ze in petto heeft. In ieder kind schuilt een techneut, hoe wakker je dit aan? Door simpelweg te doen. In 2023 ontvingen we maar liefst 9000 blije gezichten en óók in 2024 blijven we bouwen aan een toekomst waarin techniek een vanzelfsprekend en inspirerend onderdeel is van het leven van jonge generaties. Met trots en enthousiasme presenteren we ons en
laten we de bezoekers ervaren dat techniek overal is. Van ambachtelijke technieken tot innovatieve technologie.”

technolab-swf.nl | Zeilmakersstraat 15, 8601 WT Sneek


Johannes de Vries van Technolab SWF


Installatiewerk Noord Oost Flevoland: “Omdat opleiden werkt!”

“Wil je werk en opleiding combineren, met een mooi startsalaris en zonder opleidingskosten? Kies dan voor een MBO-opleiding via IW. Je gaat één dag in de week naar een ROC voor het theoretische deel van je opleiding en komt één dag per 2 weken naar IW voor praktijktraining. De rest van de week, werk en leer je in de praktijk bij een leerbedrijf dat we samen voor je uitzoeken. Je kunt jouw opleiding via IW richting elektrotechniek of installatietechniek op mbo-niveau 2,3 of 4 volgen. Wij hebben volop mogelijkheden voor jou! Ook voor carriére-switcher bieden wij mogelijkheden op maat. We kijken samen of een leerwerkbaan in de elektrotechniek of installatietechniek écht iets voor je is en of we de perfecte werkplek voor je kunnen vinden.”

iwnederland.nl | Bij Jobz-On: Zeilmakerstraat 15, 8601 WT Sneek


Installatiewerk Noord Oost Flevoland


GAWA Equipment: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen”

“GAWA Equipment Connections onderscheidt zich door het vervaardigen van leidingwerk, leidingcomponenten en installaties die tijdens het productieproces de hoogst mogelijke voedselveiligheid garanderen. Door nieuwe technieken toe te passen en innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de voedselverwerkende industrie, zien wij kansen om de voedselveiligheid in de voedselindustrie verder te vergroten. Verbeteren en innoveren zit in onze genen. Hierdoor kunnen onze klanten een veiliger product aanbieden. Door continu te investeren in onze medewerkers en productiefaciliteiten zijn wij in staat om nu en in de toekomst dé innovatieve partner te zijn.Ons uitgangspunt is maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij duurzaamheid een grote rol speelt. Gawa Equipment Connections B.V. is eind 2002 opgericht door Willem Elgersma en in de afgelopen 15 jaar zijn er diverse
uitbreidingen geweest om de alsmaar groeiende orderportefeuille te kunnen produceren.”

gawa.nl | Tingieterstraat 7, 8601 WJ Sneek


GAWA Equipment


3oBURO: “Keuzes, keuzes, keuzes”

“Tijdens je middelbareschooltijd maak je als leerling veel (loopbaan)keuzes. Bijvoorbeeld in klas 2 van je vmbo-opleiding, als je een profiel moet kiezen. In klas 3 van het VWO, welke keuzevakken je wilt gaan volgen. Of na het behalen van je havodiploma, als je een vervolgopleiding gaat uitkiezen. Vanuit 3oBURO en Zuidwest Friesland On Stage brengen we leerlingen in contact met het lokale bedrijfsleven. Súdwest-Fryslân is een prachtige regio. Mooie bedrijven te over! Maar wat gebeurt er binnen deze bedrijven? Wat doen de mensen die er werken? Als je dat weet, als je dat ervaart, is het makkelijker keuzes maken. Kiezen door zelf te ervaren, dát is waar het om gaat. De Open Bedrijvendag is daar een prachtige gelegenheid voor. Kom bij ons langs, neem gerust je ouders mee. Dan stippelen we samen een mooie route uit!”

3oburo.nl | Zeilmakerstraat 15, 8601 WT Sneek


3oBURO


Wiggeman Bestrating Sneek “Wij hebben een goedlopend infrabedrijf onder leiding van Evert en Eddy Wiggeman”

“WBS-infra maakt onder andere grote infrastructurele projecten voor bedrijven en lokale overheden. Hierbij kun je denken aan het herstraten van parkeerplaatsen en voetpaden, maar ook aan het het helemaal opnieuw inrichten van een woonwijk met werkzaamheden zoals het plaatsen of vervangen van riolering en de bijbehorende bestratingswerkzaamheden. Naast deze grote projecten verzorgen wij ook de sierbestrating bij u thuis. Vanaf maart 2024 hebben wij ook sierbestrating op onze locatie, dus mocht u eerst eens willen kijken naar de mogelijkheden of ideeën op willen doen, bent u van harte welkom!”

wbs-infra.nl | Tingieterstraat 4, 8601 VJ Sneek


Wiggeman Bestrating Sneek


Koninklijke drukkerij De Vries: “Out-of-the-box since 1874”

“We bestaan sinds 1874, honderd jaar later zijn we hofleverancier en sinds 2016 mogen we onszelf koninklijk noemen! Daar zijn we best een beetje trots op. We produceren talloze bedrukte kartonnen verpakkingen voor vele bekende merken die in supermarkten en in miljoenen huishoudens door heel Europa te vinden zijn. We denken graag out-of-the-box om zo tot een functionele, maar ook zeker aantrekkelijke, verpakking te komen. Van het meedenken over een ontwerp tot aan de uiteindelijke productie en het verzorgen van transport. En dat doen we nog steeds in een positieve werksfeer, boordevol met ideeën en energie!Altijd al eens binnen willen kijken bij Koninklijke Drukkerij De Vries of nieuwsgierig of wij je nieuwe werkgever kunnen zijn? We leiden je graag rond en geven je informatie over de organisatie en de vacatures.”

devries-sneek.nl | Lorentzstraat 27, 8606 JP Sneek


Drukkerij de Vries


De Korenbloem & Schaafsma: “Streven naar de beste kwaliteit”

“De beste kwaliteit: dat zie je en dat proef je! Je kunt bij ons terecht voor heerlijke patisserie, brood en chocolade. Onze beroemde hazelnoottaart is de specialiteit van het huis!! Al drie generaties bereid volgens een geheim recept. Knapperige meringue, hazelnootschuim, luchtige vanillecrème en vers gebrande hazelnoten met slagroom. Voor iedere feestelijke gebeurtenis een ware traktatie of gewoon een keer omdat het kan. Onze oranjekoek en prijswinnend. Fries suikerbrood zijn ook echte aanrader. Zes dagen per week kun je ook heerlijk vertoeven in ons Bakkerscafé. Je bent welkom voor koffie met gebak, een ambachtelijk bakkersontbijt of een heerlijke lunch.”

korenbloemschaafsma.nl l Galigastraat 16, 8601 CP Sneek


Korenbloem & Schaafsma


JOOOP Werkt ‘’Voor iedereen de juiste baan!’’

“Onze 3 OOO’s staan voor verbinding! Niet zo raar omdat verbinding onze specialiteit is. We begeleiden mensen die in een kwetsbare positie zitten naar een passende én duurzame (nieuwe) baan. We zoeken de verbinding tussen werknemer en werkgever. Al naar gelang de mogelijkheden kan dat een reguliere baan zijn, maar ook een participatie baan óf een werken-leren traject. We hebben een team van ervaren jobcoaches die jou helpen en ondersteunen waar nodig. Dankzij onze jarenlange ervaring binnen het (groot)MKB, gemeente & overheid en het onderwijs zijn we in staat voor jou de juiste baan te vinden binnen Friesland. ‘Voor iedereen de juiste baan’ is daarom ook ons motto; met een beetje hulp, een intensief jobcoaching traject of helemaal op eigen benen. Wij blijven in ieder geval achter je staan!”

jooopwerkt.nl | Zeilmakerstraat 15, 8601 WT Sneek


JOOOP


Bentacera: “Wij willen de sparringpartner zijn om samen te werken aan jouw ambities”

“Aangenaam! Wij zijn Bentacera, het grootste accountancy- en advieskantoor in Noord-Nederland. Wij adviseren en ondersteunen ondernemers bij de meest uiteenlopende vraagstukken. Dat doen we voor het midden- en kleinbedrijf en de publieke sector. Of het nu gaat om fiscaal advies, bedrijfsadvisering, fusie en overname, financiële planning, personeelsbeleid of internationaal ondernemen; wij verbinden je op het juiste moment aan onze specialisten.Wat ons werk zo mooi maakt? Dat is het persoonlijke contact met de ondernemers. Met ons gedreven team staan wij elke dag klaar om hen te ondersteunen en te ontzorgen. Dat doen we vanuit onze prachtige vernieuwde locatie in Sneek! Op 9 maart openen wij onze deuren en gaan we graag met jou in gesprek over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zien we je dan?”

bentacera.nl | Hegedyk 7, 8601 ZR Sneek


Bentacera


Empatec: “Werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar bij Empatec zien we dat iedereen een steentje kan bijdragen en dat werken gelukkig maakt!”

“Daarom vindt Empatec dat iedereen recht heeft op werk in een prettige omgeving. Bij Empatec bieden we die goede werkplek én leveren we topkwaliteit voor onze opdrachtgevers. Wij geloven in werkgeluk. Wij zijn trots op wie we zijn en wat we doen, en dat laten we je graag zien tijdens de Open Bedrijvendag op zaterdag 9 maart. Het is dé kans om een kijkje in onze keuken te nemen en te zien waar we écht goed in zijn. Van groenbeheer tot hout- en metaalbewerking. Van verpakken tot lassen en frezen. Kom je het zelf ervaren?”

empatec.nl | Tingieterstraat 1, 8603 GH Sneek


Empatec


DRACO Sneek: “Sterk in Maatwerk!”

“DRACO Sneek is fabrikant van opleggers en aanhangwagens voor het wegtransport en is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd merk in de transportwereld. Al decennialang leveren wij maatwerk voertuigen aan carrosseriebedrijven en eindverbruikers. Niet alleen in Nederland, maar door heel Europa en af en toe zelfs daarbuiten. Door de ruime ervaring van onze deskundige mensen zijn we in staat in te spelen op de meest complexe vervoersvragen en zijn we erg flexibel in ontwerp en uitvoering. Vrijwel alle fabricageprocessen worden in eigen beheer uitgevoerd wat elke functie binnen het bedrijf zeer uitdagend maakt. Benieuwd naar ons bedrijf op De Hemmen in Sneek? Kom langs op zaterdag 9 maart tijdens de Open Bedrijven dag van Súdwest-Fryslân. De deuren staan open!”

draco.nl | Zadelmakersstraat 9, 8601 WH Sneek


DRACO Sneek


Stichting Leergeld Zuidwest Friesland: “We staan voor kansen”

“Stichting Leergeld is een zelfstandige organisatie met als doel voorkomen dat kinderen in een sociaal isolement raken vanwege ouders met geldzorgen. Kinderen krijgen een steuntje in de rug in de vorm van giften in natura. Onze missie is het voorkomen van sociale uitsluiting van jeugdigen uit gezinnen met geldzorgen. Ons motto is: alle kinderen in Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen! In de gemeenten wonen momenteel 2.000 jeugdigen, die om financiële redenen niet aan activiteiten kunnen deelnemen. Onze contactpersonen zetten zich in om alle kinderen mee te laten doen en komen bij de ouders thuis. Wij zijn eigenlijk altijd opzoek naar vrijwilligers, die contactpersoon willen zijn. Wij bieden een open werksfeer in een groep van ongeveer 15 betrokken vrijwilligers.”

leergeldzwf.nl 


Stichting Leergeld Zuidwest Friesland


CrossFit Sneek: dé plek waar chalk, bloed, zweet en tranen, maar met name koffie én gezelligheid, mensen samenbrengt”

“CrossFit Sneek maakt zich klaar om letterlijk en figuurlijk drempels weg te nemen. Je traint op je eigen niveau, alle oefeningen zijn schaalbaar. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie. Er is altijd een manier van trainen die veilig is en passend bij jouw (on)mogelijkheden. Je wordt onderdeel van een gemeenschap die je
ondersteunt, aanmoedigt en waarmee je successen viert. Dat gevoel van saamhorigheid is wat ons uniek maakt. Het is dé plek waar chalk, bloed, zweet en tranen, maar met name koffie én gezelligheid, mensen samenbrengt. Verwacht een toegankelijke sfeer! De koffie staat klaar. We gaan niet alleen maar praten over CrossFit, we willen dat je het ervaart. We organiseren korte workouts en voor de fervente sportfanaten hebben we een aantal challenges in petto!”

crossfitsneek.nl | Lorentzstraat 11, 8606 JP Sneek


Crossfit Sneek


Firda Volwassenenonderwijs:“Jouw scholings-mogelijkheden binnen het mbo-onderwijs”

“Als volwassene heb je bij Firda voor Volwassenen diverse mogelijkheden op het gebied van scholing. Jouw thuis- en of werksituatie is natuurlijk niet vergelijkbaar met die van een jongere die bij ons een mbo-opleiding volgt. Daarom is ons volwassenenaanbod zoveel mogelijk aangepast op jouw situatie. In de meeste gevallen betekent dit dat je versnelt je opleiding kunt doorlopen, je traject als individueel maatwerk is ingericht, je meer instroommomenten hebt, kleinere (volwassen) klassen en intensievere begeleiding. Daarnaast zijn de lesmomenten op jouw situatie afgestemd en kun je kiezen uit verschillende soorten scholingstrajecten. Misschien is het niet altijd nodig om
een mbo-diploma te behalen, maar volstaat voor jou ook een branchediploma.”

firda.nl/volwassenen | Zeilmakersstraat 15, 8601 WT Sneek


Firda Volwassenenonderwijs


Hamilton Bright: “We connect hearts to brands”

“Hamilton bright gelooft in de kracht van écht menselijk contact. Door op elk contactmoment tijdens de klantreis
behoefte te creëren bij mensen, versterken wij merken. Dat doen we voor geweldige opdrachtgevers. Met ons
brede aanbod aan diensten bouwen wij dagelijks mee aan hun merk. Mensen staan daarbij voor ons centraal. Mensen met een hart voor merken, retail en sales. Hamilton bright is het enige full service field marketingbureau in de Benelux dat voor alle fases van de customer journey een oplossing heeft. Zo bieden we diensten op het gebied van Trade Marketing, Merchandising, Sales, Events, Activatie, Training en Mystery Shopping. Kom langs op de Open Bedrijvendag bij hamilton bright voor een interactieve duik in deze customer journey en zie hoe we in elke stap merken versterken. Ontdek daarnaast hoe jij deel kunt uitmaken van ons dynamische team door meer te weten te komen over onze veelzijdige jobs. Hamilton bright: gets store performance right.”

hamiltonbright.com | Wagenmakersstraat 1, 8601VA Sneek


Hamilton Bright


De Waard Grondverzet: ‘Voor kleine projecten niet te groot en voor grote projecten niet te klein’

“De Waard Grondverzet is actief op de markt van de grond-, weg- en waterbouw sector in heel Nederland. Oorspronkelijk opererend vanuit het centraal gelegen-Zeewolde in de provincie Flevoland maar i.v.m. de uitbreiding van de werkzaamheden ook met vestigingen in Meppel, Sneek en Nijeholtpade. De Waard Transport & Overslag houdt zich bezig met de transportwerkzaamheden over het land en water in de infra- en bouwsector. Tevens verzorgen we met onze overslagmachines de loswerkzaamheden van schepen d.m.v. transportbanden en trechters. Zandwinning ‘De Tsjonger’ is sinds 2017 onderdeel van ons bedrijf. Deze zandwinning heeft nog een capaciteit van ca. 800.000 M3 variërend van leemhoudend zand tot drainagezand en M3C en M3D zand. Verder hebben we hier ook teelaarde, gezeefde grond, betonzand, zandbakzand, diverse grindsoorten, freesasfalt en menggranulaat op voorraad liggen. Tijdens de open bedrijvendag SWF laten wij een deel van ons machine- en wagenpark zien, uiteraard kunnen onze medewerkers u informeren over al onze projecten en werkzaamheden.”

dewaardbv.nl | Professor Zernikestraat 14, 8606 JV Sneek


De Waard Grondverzet


Jobz-On: “Jij zoekt, wij vinden!”

“Het vinden van je (nieuwe) droombaan is niet altijd gemakkelijk. Daarom is Jobz-on al jaren een vaste waarde als het gaat om het bij elkaar brengen van werkgever en werkzoekende. Met een focus op Súdwest-Fryslân, Heerenveen en De Fryske Marren maakt het team van Jobz-on zich iedere dag weer hard om wat toe te kunnen voegen aan jouw werkgeluk! We beantwoorden alle arbeidsmarktgerelateerde vragen. Hierbij zetten we ons grote netwerk in en verbinden we mensen met elkaar. We zoeken samen met jou binnen onze expertise van uitzenden,
detacheren, werving & selectie en Job-switch naar de best passende baan! Van techniek tot horeca en van ongeschoold tot HBO+-niveau, iedereen is bij ons welkom en we hebben een grote verscheidenheid aan leuke vacatures bij toffe bedrijven! Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen of wil je eens vrijblijvend dat we met je meekijken of je CV checken? De koffie staat altijd klaar, we zien je graag 9 maart!”

jobz-on.nl | Zeilmakersstraat 15, 8601 WT Sneek


Jobz-On


Aeres MBO Sneek: “Dé weg naar betekenisvol, uitdagend en mooi werk in de groene sector”

“Het kiezen van een opleiding is het begin van de reis naar jouw droomberoep. Aeres MBO Sneek is een onderwijs-
en kennisorganisatie voor de groene sector waarbij de 8 Groene Werelden worden verweven binnen alle opleidingen. Centraal staan Mens & Gezondheid, Natuur, Leefomgeving & Klimaat, Wonen, Werken & Recreatie, Mens & Dier, Energie, Water & Veiligheid, Voeding, Productie, Wereldhandel & Logistiek en Hi-Tech, Science
en Design. Bij Aeres MBO Sneek kun je diverse opleidingen volgen. Op niveau 1 (Entree) zijn dit groene detailhandel, voeding, plant & groen en groene logistiek. Op mbo-niveau 2 kun je onder andere het diploma van hovenier, dierverzorger, paardenhouder, retailmedewerker of loonwerker halen. Op de gezellige locatie aan de Harste 2 in Sneek volg je kleinschalig en studentgericht onderwijs op maat. Kortom: praktijkgericht beroepsonderwijs op niveau 1&2 met respect voor mens, dier en natuur. Daarnaast is het Aeres Training Centre aanwezig. Aeres Training Centre biedt cursussen en trainingen voor de sectoren agro, food en leefomgeving. Ook kunnen ze u meer vertellen over de mogelijkheden van “Praktijkleren” binnen een bedrijf.”

aeresmbo.nl/sneek | Harste 2, 8602 JX Sneek


Aeres MBO Sneek


Houkesloot Toelevering: “Van de tekentafel tot een compleet gevelelement: tijdens de Open Bedrijvendag maak je bij kennis met het hele proces

“Houkesloot Toelevering levert geprefabriceerde bouwmaterialen en is gespecialiseerd in het maken van houten kozijn, ramen en deuren tot houtskeletbouw van gevels, daken en specials. Door onze specialisaties te bundelen
kunnen we een compleet, geïsoleerd prefab casco leveren. De gevelelementen zijn dan in de fabriek voorzien van
afgelakte kozijnen en ramen. Ook is de isolatie in de fabriek aangebracht. Prefab bouwen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook veel sneller en goedkoper dan reguliere bouw. Zo leveren we de elementen aan onze eigen projecten van Friso Bouwgroep waar wij onderdeel van uitmaken. Maak kennis alle elementen van Houkesloot Toelevering. De fabriek wordt gedurende de hele dag opengesteld, er zijn diverse rondleidingen en je maakt kans op gratis kaarten voor Musical de Tocht waarvoor wij ook elementen leverden aan het Friso Theater. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht en voor de jongste bezoekers is er een interactief programma.”

houkesloot.nl | Tingieterstraat 9, 8601 WJ Sneek


Houkesloot Toelevering


De Klokslag engineering: “Nationale en internationale markt”

“De Klokslaggroep is gespecialiseerd in het ontwikkelen, ontwerpen, produceren en installeren van geautomatiseerde systemen en machines voor de kaasproductie en pekelsystemen en beweegt zich op de nationale en de internationale markt. Ons bedrijf onderscheidt zich door innovatie, custom-made installaties en klantgericht werken. Op onze locaties in Bolsward zijn ongeveer 80 mensen werkzaam.”

klokslag.nl | De Marne 234, 8701 MH Bolsward VONK!: ‘’Unieke kaarsen, gemaakt door unieke mensen!’’

“Bij VONK! stromen we over van passie! Voor prachtige, handgemaakte kaarsen, voor bijzondere mensen die net dat
beetje extra aandacht nodig hebben én voor een duurzaam productieproces. Samenwerkingen met kunstenaars, lokale partijen en maar liefst 60 unieke ‘kaarsenmakers’ geven ons een bijzondere plek aan de Zeilmakersstraat 15 in Sneek. Bij VONK! zorgen we voor elkaar. Mensen in een kwetsbare positie of met een afstand tot de arbeidsmarkt doorlopen het ‘Werkfit’-traject om zo door te stromen naar een betaalde baan en/of werken-leren traject. Ambachtelijke producten zijn hiervan het resultaat, die we via onze webshop of via onze resellers verkopen.Een mooi product, een mooi proces en mooie mensen. Met deze drie kernwaardes weet VONK! overal het vuur te ontsteken. We begroeten je graag in onze werkplaats!”

vonkwerkt.nl | Zeilmakersstraat 15, 8601WT Sneek


VONK!


Hoekstra kwaliteit in logistiek: “Beleef de dynamiek van logistiek tijdens de Open Bedrijvendag”

“Van 10.00 tot 15.30 uur openen wij onze deuren voor een exclusieve rondleiding die ieder kwartier
start vanuit de ontvangsthal op kantoor. Ontdek de opleiding logistiek MBO-TOLO, leer meer over onze
crossdock en warehouse- operaties en duik in de wereld van planning. Eindig je bezoek bij RIKE, ons nieuwe arbeidstrainingscentrum, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Een unieke kans om de logistieke sector van binnenuit te bekijken, te netwerken met de Hoekstra-medewerkers die je rondleiden en de vacatures te checken. Mis het niet; kom en ontdek de logistieke wereld bij Hoekstra in Sneek. Zien we jou op 9 maart?”

hoekstrasneek.nl | Schoenmakersstraat 8, 8601 WC Sneek


Hoekstra


Dinkla Verkeersopleidingen: “Op weg naar jouw droombaan!”

“De Open Bedrijvendag is voor ons pas geslaagd als jij een stap dichter bij je nieuwe baan bent. Wij willen je laten zien dat wij jou hier talloze mogelijkheden voor kunnen bieden. Wij gooien onze deuren wagenwijd open zodat je
een glimp kunt opvangen van onze openstaande vacatures. Bij ons staan de wielen nooit stil, we zijn altijd onderweg naar nieuwe bestemmingen. Navigeer daarom tijdens Open Bedrijvendag als eerste naar de Koperslagersstraat 15 in Sneek. Onze vloot van grote en kleine lesauto’s en motoren staat voor je klaar, bemand door instructeurs vol enthousiasme. Of je nu een beginnende bestuurder bent of al wat rijervaring hebt, bij ons ben je altijd aan het juiste adres.”

dinkla-sneek.nl | Koperslagersstraat 15, 8601 WL Sneek


Dinkla


H&M Houtbewerkingsmachines: “We heten je bij ons welkom op 9 maart”

“Stap binnen in de innovatieve wereld van H&M Houtbewerkingsmachines. Het in 1985-opgerichte familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler in de houtverwerkende industrie. Het bedrijf levert geautomatiseerde
totaaloplossingen, standaard machines en ook service & onderhoud. We hebben expertise in huis waardoor wij complete productielijnen ontwerpen en bouwen. Middels onze machines creëren grote namen zoals Heijmans, BAM en VDM op efficiënte wijze duurzame woningen. Onze klantenkring omvat daarnaast vakkundige timmerlieden, bedrijvige houthandelaars en creatieve meubel- en interieurbouwers. Onze professionele servicemonteurs werken eraan om alle machines tot in de perfectie te installeren en onderhouden. Binnen H&M zijn we regelmatig op zoek naar getalenteerde servicemonteurs die ons team verder uitbreiden. Ontdek de mogelijkheden op 9 maart en leer meer over ons dynamische bedrijf. Welkom bij H&M!”

h-m.nl | Koperslagersstraat 6-12, 8601 WL Sneek

 
H&M Houtbewerkingsmachines


Sytsma wonen: “Onderweg naar koninklijk”

“Wij doen mee met het Werkfestival omdat we mensen willen stimuleren onze mooie winkel te bezoeken. De
showroom van 2500M2 staat bomvol met nieuwe en antieke kasten, stoelen en tafels. Circulair ondernemen?
Dat doen wij al tientallen jaren. Onze meubelen maken wij van oud, hergebruikt hout, afkomstig van onder andere
gesloopte huizen en gebouwen. Met de verkoop van antieke kasten is het helemaal 100% groen. In onze werkplaats worden veel tafels op maat gemaakt en in de fabriek in Indonesië laten we de kasten op maat maken van oud hout. Kom gerust kijken bij ons in de zaak en kijk of ons assortiment je aanspreekt. Ons familiebedrijf bestaat sinds 1938 en wordt nu geleid door de derde generatie met de vierde al in zicht. Dus onderweg naar koninklijk!”

sytsma.nl | Zeilmakersstraat 33, 8601WT Sneek

 
Sytsma


Movacolor: “Gespecialiseerd in doseer- en mengoplossingen voor de kunststofindustrie”

“Onze oplossingen worden gebruikt in verschillende processen, zoals bijvoorbeeld spuitgieten en extrusie. Onze missie is onze klanten te ondersteunen bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelen door middel van ons unieke modulaire doseerconcept. Producenten van plastic artikelen kunnen hierdoor gemakkelijk gerecyclede materialen verwerken in hun product, afval verminderen en kosten besparen. In erkenning van onze toewijding tot deze missie werden we in 2023 bekroond met de prestigieuze prijs voor Friese Onderneming van het jaar.Ons bedrijf telt momenteel ongeveer 50 getalenteerde medewerkers, waarvan het overgrote deel vanuit ons hoofdkantoor in Sneek opereert. Tijdens de open dag nemen we je graag mee in onze wereld van doseren en bieden we een interactief programma voor jong en oud.”

movacolor.com | Wolkammersstraat 5, 8601 VB Sneek


Movacolor


De Valk Meubelfabriek: “Bij De Valk zit je goed”

De missie van De Valk is het op een duurzame manier en kwalitatief goede wijze produceren van stoelen en tafels in de voor ons bekende segmenten en branches: onderwijs instellingen, overheden, horeca, evenementen, kerken, en projectmeubels. De focus ligt op het in eigen huis produceren en leveren van een breed scala aan modellen en opties die voldoen aan verschillende eisen, maatvoeringen en budgetten. Uitgangspunt daarbij is betrouwbare en snelle levering om de klanttevredenheid te waarborgen. Bij de Valk werken elke dag 35 mensen aan klanttevredenheid. Bij de Valk zit je goed!

devalkbv.com | Koperslagersstraat 22, Sneek


De Valk


Ruiter Machinefabriek: “Al 150 jaar uw machinebouwer”

“Vakmensen die denken in beweging, verandering en nalatenschap. Wij zijn bedenkers en bouwers van complexe machines. Wij hebben veel RVS-werk, maar ook aluminium, staal titanium en kunststof. Bij ons kun je rekenen op
maatwerk tot in de kleinste details. We zijn altijd op zoek naar vakmensen en vinden het belangrijk dat iedereen op zijn plek is en met plezier kan werken. Omdat we dit jaar 150 jaar bestaan pakken we groots uit. Zoek je geen werk, maar wil je wel graag een kijkje nemen? Kom gewoon langs! Tijdens de Open Bedrijvendag staat stichting Sociaal Collectief bij ons. Een organisatie die een verbindende factor is in sociaal jongerenwerk, wat voor ons weer een speerpunt is binnen Súdwest-Fryslân. Café de Bakkersdochter uit Sneek verzorgt de catering. Wees welkom!”

Ruitersneek.nl | Kolenbranderstraat 2 | 8601VC Sneek


Ruiter


Visser Transporten Bolsward (VTB): “Kom langs en neem je kinderen ouders of wie maar wil mee! ”

“Voor de kinderen hebben we een leuke kleurplatenwedstijd georganiseerd, waar ze een leuke prijs mee kunnen winnen. Ook is het mogelijk om eens in een vrachtwagen mee te rijden of in de lesauto van Dinkla! Of neem een kijkje op onze planningsafdeling; alles uiteraard onder het genot van een hapje en drankje.Visser Transporten Bolsward is al meer dan 100 jaar in Bolsward gevestigd. In 2020 hebben we vanwege dit 100-jarige bestaan het ‘Predicaat in ontvangst mogen nemen, waar we uiteraard heel erg trots op zijn.Je hebt vast wel één van onze
27 auto’s in onze bekende blauwe kleur zien rijden. Binnenkort mogen we ook een elektrische wagen toevoegen aan ons wagenpark. Tot ziens op 9 maart.”

vissertransporten.nl | De Marne 239, 8701 MH Bolsward 


Visser Transporten


Couperus Hydrauliek: “Ons bedrijf ademt techniek”

“Wij van Couperus Hydrauliek vinden het leuk om onze deuren een keer te openen voor mensen uit onze regio. We
mogen best trots zijn op wat we aan kennis en kunde in huis hebben en willen dit graag een keer laten zien. Momenteel werken we aan een grote off-shore opdracht en zijn er voorbeelden van verschillende machines en systemen te bewonderen. Ons bedrijf ademt techniek. Aandrijftechniek, besturingstechniek, elektronica, mechanica; het komt allemaal bij ons samen, met als gemene deler de hydrauliek. Met een team van kundige mensen werken we als toeleverancier voor diverse grote bedrijven en werven in het noorden van het land. Ben je nieuwsgierig geworden naar ons bedrijf, wees welkom.”

couperushydrauliek.nl | Fabrykswei 9, 8734 HV Easterein


Couperus Hydrauliek B.V. 


Titan: “Waar technische innovatie en vakmanschap in een symfonie van technologische vooruitgang samenkomen”

“Onze werkwijze is niet uit een boekje te leren; het zit in ons DNA. Als pionier in de procesindustrie leidt Titan op het gebied van apparaten- en systeembouw voor de chemische, petrochemische en voedingsindustrie. We ontwerpen en leveren drukapparatuur, warmtewisselaars en complete fabrieken in de meest bijzondere materialen. Onze missie is helder: door onze mensen de kracht te geven om te groeien, leveren we state-of-the-art apparatuur en systemen. Je bent van harte uitgenodigd om ons tijdens de Open Bedrijvendag te bezoeken en onze passie voor het vak zelf te ervaren.”

titanprojects.nl | De Marne 53, 8701 PV Bolsward


Titan


UCC Coffee Benelux: “We love coffee!”

“Onze missie is eenvoudig: meer mensen van betere koffie laten genieten. UCC Coffee Benelux in Bolsward is één van de grootste productielocaties van UCC Europe met een rijke historie en een familiecultuur met passie voor koffie,
vakmanschap en innovatie. We zijn er trots op onderdeel uit te maken van het Japanse familiebedrijf Ueshima Coffee Company. Wij bieden een dynamische, uitdagende en internationale werkomgeving boordevol innovaties en techniek. Waar het niet alleen draait om wat je kunt, maar ook om wie je bent en welke unieke vaardigheden en karaktereigenschappen je meeneemt. UCC Coffee doet van 10.00 – 14.00 uur haar deuren open voor rondleidingen. Er gelden voorwaarden voor deelname aan een rondleiding. Check de voorwaarden en meld je aan (aanmelden is verplicht) via de website van www.werkfestivalswf.nl.”

UCC-europe.com | Koopman Heeresweg 3, 8701 PR Bolsward 


UCC Coffee Benelux


BDM: “Gedreven in digitaal meetwerk”

“Brandsma Digitaal Meten is specialist in digitale maatvoering en landmeetkunde. We behoren tot de meest innovatieve bedrijven in Súdwest-Fryslân en wonnen daarvoor al eens een prijs. Als voorlopers investeren we
continu in onze mensen en in de nieuwste technieken. Zo namen we onlangs als eerste in Europa een revolutionaire nieuwe robotprinter in gebruik. Het streven naar vooruitgang maakt dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar wat we nu eigenlijk allemaal kunnen. Tegelijk komen wij graag in contact met (jong) talent om uitvoering te geven aan alle
ambities. Opdrachten zijn er namelijk genoeg! Tijdens het werkfestival op zaterdag 9 maart staan onze deuren
daarom open voor iedereen met een passie voor de nieuwste innovaties.”

bdm.nl | De Syl 3, 8701 PX Bolsward 


BDM


Bloemsma: “Jong talent met gouden handen heeft gouden toekomst bij Bloemsma”

“Bloemsma Aluminiumbouw in Makkum bestaat al meer dan 30 jaar en was een van de eerste bedrijven in de aluminium jachtbouw in Nederland. In 2021 bouwde Bloemsma een nieuwe bedrijfshal uitgevoerd met de beste klimatologische voorzieningen. Wij zijn blij dat er weer meer leerlingen bij Bloemsma komen om een BBL-opleiding te volgen en het vak te leren. Dat kan bij ons, waarbij een goede begeleiding vanzelfsprekend is. Je kunt vervolgens al vrij snel in het proces meedraaien. Verder zoeken we zogenaamde bouwers. Mensen die een casco in elkaar kunnen zetten. Daarvoor heb je vooral inzicht nodig, maar ook dat kun je hier leren. Ben je geïnteresseerd in een uitdagende baan in de aluminium jachtbouw, dan ben je van harte welkom om ons te bezoeken in Makkum.”

bloemsma-holland.com l Strânwei 23, 8754 HA Makkum


Bloemsma Aluminiumbouw


ZWF Reclame en Sign: “Dé expert op het gebied van reclame en signing”

Met passie, creativiteit en vakmanschap biedt ZWF een breed scala aan diensten en producten, waaronder het ontwerpen en produceren van diverse reclamematerialen, van bedrijfslogo’s tot autobelettering en gevelreclame. Onder de naam ‘Wrappers’ worden auto’s, keukens en boten van een hoogwaardig zelfklevend vinyl voorzien in onze eigen volledige op wrappen gerichte werkplaats. Ontdek de mogelijkheden van wrappen en kom onze projecten bewonderen. Je kan zelf aan de slag met folie om de kunst van het wrappen te ervaren. Een bezoek aan ZWF en Wrappers belooft een inspirerend en interactief bezoek te worden. Volg een (interactieve) rondleiding (met quiz), zie onze machines, mensen en processen in werking. Voor de kinderen is er ook genoeg te doen, zoals het zelf bedrukken van textiel of een relatiegeschenk.”

ZWF.nl | De Marne 126A, 8701 MC Bolsward


ZWF


Melkweg | Fritom: “Úw partner voor rijdende melkontvangst”

“De oorsprong van Melkweg|Fritom ligt eind jaren zestig toen drie families door de lokale zuivelfabriek in Bolsward
werden gevraagd om te investeren in een rijdende melkontvangst en zuiveltransport voor zes melkveehouders
naar de fabriek met behulp van een tankauto. Inmiddels is de Fritom Group een belangrijke landelijke speler en behoort het tot de top 35 van logistieke dienstverleners. Melkweg Fritom is intussen gegroeid met een variabel
pakket aan transportmogelijkheden op het gebied van (niet gevaarlijke) vloeibare food- en feed producten. Het werkgebied van onze dertig chauffeurs is met name West-Europa, Engeland en Ierland. Daarnaast haalt Melkweg|Fritom dagelijks de melk op bij circa 1300 melkveehouders jaar met negentien vrachtauto’s en zo’n zeventig chauffeurs. Daarmee behoren wij tot de top vijf van logistieke dienstverleners van Friesland Campina.”

melkwegfritom.nl | Marne 128, 8701 MC Bolsward 


Melkweg | Fritom


Profi Glass: onbetwist de ombouwspecialist! 

“Profi Glass is opgericht in 1997 en is gegroeid tot één van de grotere aanbieders in Nederland op de markt van bedrijfswagenmodificaties en inrichtingen. Licht in gewicht en ook nog eens betaalbaar. Tevens geschikt voor elektrische voertuigen! Door onze transportservice hebben we een uitstekende landelijke dekking, zodat wij onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Wij bieden een totaaloplossing op het gebied van aanpassing, ombouw en inrichting van lichte bedrijfsvoertuigen als dienstverlener en als onderdelen supplieer. Wij staan al jaren bekend als de meest “multibrand” leverancier / ombouwer in de bedrijfswagenmarkt. Bij ons staat de klant altijd centraal. Ben je geïnteresseerd in ons bedrijf of wil je misschien bij ons komen werken? Tijdens de open bedrijvendag zijn wij geopend voor publiek en kun je een kijkje bij ons komen nemen in IJlst. Onze medewerkers staan klaar om je mee
te nemen in onze wereld van bedrijfswageninrichtingen.”

profiglass.nl l Rogmolewei 1, 8651 EP IJlst


Profi Glass


Opslagenboxen IJlst: “Opslag nodig? Kom langs bij ons tijdens de open bedrijvendag”

“Op het bedrijventerrein in IJlst is in het voormalige pand van veilinghuis Ald Fryslân een nieuw opslagcentrum
gerealiseerd. In de voormalige veilingzaal van 1000 m2 zijn in diverse maten opslagboxen geplaatst. Het
geconditioneerde pand is voorzien van beveiliging en wordt gemonitord d.m.v. beveiligingscamera’s. Vooral kleine
bedrijven en particulieren hebben steeds vaker behoefte aan tijdelijke opslag. Op die markt speelt de selfstorage in.
Voor een korte of lange periode, gemakkelijk en snel een opslagbox huren, is eenvoudig geworden doordat alles online te regelen is. Het gemak van online bekijken welke maten opslagboxen beschikbaar zijn en welke te boeken zijn met daarbij de juiste prijs vermeld, stelt u in staat om per direct een opslagbox in gebruik te nemen!”

opslagboxenijlst.nl | Roodhemsterweg 8, 8651 CV IJlst


Opslagboxen IJlst


Dansstudio United in Dance: “Volop in beweging tijdens de Open Bedrijvendag”

“Even voorstellen: Mijn naam is Tirsa Meijerink-Hagen en ik ben eigenaresse van dansstudio United in Dance uit IJlst. Wij bestaan inmiddels 10 jaar en geven pilates, aerial hoop, aerial silk, kickboksen en danslessen. De boks- en kickbokslessen worden gegeven door mijn man Niels Meijerink. Daarnaast ben ik een gepassioneerd paaldanseres en geef ik al vanaf 2010 paaldanslessen. Mijn plezier en drive haal ik uit de leerlingen. Geweldig om te zien hoe ze groeien in de sport en aan zelfvertrouwen winnen. Vanaf 2015 doe ik mee aan paaldanswedstrijden en het NK. Daarin hebben we al mooie titels behaald. Tijdens de open bedrijvendag is de dansstudio voor iedereen geopend. Wij geven een NK-training en diverse workshops. Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en doe mee. Je bent van harte welkom!”

unitedindance.nl | Trompmoledyk 1, 8651 ER IJlst


Dansstudio United in Dance


Gemeente Súdwest-Fryslan: “Wij beloven je de ruimte om regie te voeren op jouw eigen ontwikkeling”

“Een gemeente verbonden door water, natuur en de mienskip. Gevuld met ambitieuze ondernemingen, een rijke geschiedenis en ambitieuze toekomstplannen. Dat is waar wij met een grote groep talenten iedere dag hard voor werken. Bij Gemeente Súdwest-Fryslân draag je niet alleen bij aan de maatschappij, maar ook aan jezelf, want bij
Gemeente Súdwest-Fryslân zijn we allemaal kapitein in onze eigen carrière. Met een breed scala aan opleidingsmogelijkheden in ons Leerhuis en de kennis van ruim 1.000 deskundige collega’s bewandel jij het pad dat bij jou past. Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen. Kijk op de informatiemarkt in onze raadszaal of schrijf je in voor een rondleiding door onze gebouwen. Kortom, de uitgelezen kans om te ontdekken of de gemeente jouw volgende werkplek in huis heeft.”

sudwestfryslan.nl | Marktstraat 8, 8601 CT Sneek


Gemeente Súdwest-Fryslân 


Stienstra & Van der Wal Bv: “Innovatieve oplossingen bedenken en maken”

“Stienstra & Van der Wal bv is een bedrijf wat werkzaam is in de waterbouw en zich focust op het aanbrengen van beschoeiingen, steigers, houten bruggen en remmingswerken. Voor het realiseren van deze werkzaamheden heeft het bedrijf alle benodigde machines en schepen beschikbaar. Stienstra & Van der Wal heeft een eigen staalafdeling waar diverse constructies gemaakt worden die nodig zijn in de waterbouw. Ook worden aanpassingen en onderhoud aan machines en schepen door het bedrijf zelf uitgevoerd. Daarnaast hebben we een afdeling waar we innovatieve oplossingen bedenken én ook maken. Onlangs hebben we nog een rupskraan elektrisch gemaakt en zijn we bezig om batterijen samen te stellen die geschikt zijn voor elektrische machines en schepen. Ben je geïnteresseerd? Kom kijken tijdens de Open Bedrijvendag.”

stienstra-vanderwal.nl l Rogmolewei 6, 8651 EP IJlst


Stienstra & Van der Wal 


Scheepswerf Ten Woude: “Kom langs bij Scheepswerf Ten Woude IJlst”

“Onze scheepswerf is gevestigd aan het water van de Geeuw tussen Sneek en IJlst. Op deze mooie locatie hebben
wij de beschikking over een helling met een capaciteit van 70 ton. Scheepswerf Ten Woude is een allround bedrijf
op het gebied van schepen. Je kan bij ons terecht voor verbouw, nieuwbouw, onderhoud, restauratie, refit en techniek. Daarnaast zijn wij specialist op het gebied van het wegen en keuren van skûtsjes voor de SKS en IFKS. Voor transport over water beschikken wij nog over twee pontons, een dekschuit en twee sleepboten. Nieuwsgierig geworden naar ons bedrijf? Onze deuren staan open op zaterdag 9 maart en je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen en deel te nemen aan de activiteiten die we op deze dag organiseren.”

scheepswerftenwoude.nl l Rogmolewei 11, 8651 EP IJlst


Scheepswerf ten Woude


Verhuisschoon: “Een klein bedrijf maar groot in schoonmaak!”

“Verhuisschoon is een familiebedrijf uit IJlst onder leiding van moeder en zoon. Een klein schoonmaakbedrijf dus, maar gróót in schoonmaak. Wij pakken alles aan: van zwaar vervuilde woningen, interieurverzorging tot het klaarmaken voor de verkoop van jouw woning. Ook doen wij glasbewassing en het reinigen van gevels, houtwerk, kunststof en zonnepanelen. Kortom Verhuisschoon is van alle markten thuis! Wij zijn Bobby Zwaagman en Wendy Zwaagman en zijn er om een zorg uit jouw handen te nemen wanneer jouw woning wel een goede schoonmaakbeurt
kan gebruiken. En is het niet bijna de tijd van de gróte schoonmaak!? Kom langs bij ons op de open bedrijvendag van 9 maart en maak van jouw wens, ons werk.”

verhuisschoon.nl | Galamagracht 58, 8651 ED IJlst


Verhuisschoon


Metaaldraaierij A. Lanting B.V: “Alles draait om samenwerking!”

“Metaaldraaierij A. Lanting BV maakt zich al ruim 30 jaar sterk in de verspaning. Het leveren van hoogwaardige kwaliteit staat bij ons voorop. Of het nu gaat om standaard onderdelen, iets specialistisch of revisiewerk. Samen met onze klant komen we tot een passende oplossing. Onze brede kennis en jarenlange ervaring komt hierbij goed van pas. Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid tot wat het nu is, een solide bedrijf met een modern machinepark
voor het draaien en frezen van middel tot groot formaat. Een sterk team van ervaren medewerkers zou graag de kennis over willen brengen op de volgende generatie.”

draaierijlanting.nl | Trompmoledyk 10, 8651 ER IJlst


Metaaldraaierij A. Lanting


Schildersbedrijf Folkert de Vries: “Familieband is belangrijk”

“Wij zijn een klein familiebedrijf met Folkert, Tineke, Remco en Jorn. De familieband is heel belangrijk en onze zoons, Remco en Jorn, zijn dan ook al de achtste generatie schilders binnen de familie de Vries. De band met onze klanten is net zo belangrijk en daarom streven wij naar betrouwbaarheid, tevredenheid en kwaliteit. De jongens vinden het dan ook prachtig wanneer een klant aangeeft dat hij/zij tevreden is over het geleverde werk. Is de klant blij dan zijn ook wij blij! Daarnaast kunnen we ons hierdoor bogen op een trouwe klantenkring, waar wij erg blij mee zijn. Wij nodigen jullie van harte uit om langs te komen op de Open Bedrijvendag, zodat jullie kunnen zien wat wij zoal doen. Ervaar zelf dat schilderen meer inhoudt dan alleen een kwast vasthouden.”

schildersbedrijffolkertdevries.nl | Rogmolewei 4, 8651 EP IJlst


Schildersbedrijf Folkert de Vries


Jaarsma Grondverzet: “Wij laten graag zien waar Jaarsma Grondverzet voor staat”

“Jaarsma Grondverzet bestaat zo’n zestig jaar en is specialist op het gebied van grondverzet in de breedste vorm. Bij Jaarsma werken we met goed opgeleid en ervaren personeel. Wij hebben veel vaste klanten en dankzij mond-
op-mondreclame is er altijd veel werk te doen voor de 10 medewerkers. Onze klanten zitten in heel Noord-Nederland. Jaarsma Grondverzet is begonnen in Hommerts, maar zit alweer heel wat jaren aan de Roodhemsterweg in IJlst. Tijdens de open dag op zaterdag 9 maart staat ons materiaal buiten uitgestald en is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in en rond ons bedrijf. Wij laten graag zien waar Jaarsma Grondverzet voor staat!”

jaarsma-grondverzet.nl | Roodhemsterweg 9, 8651 CV IJlst


Jaarsma Grondverzet 


Stadsherberg ‘Het Wapen van IJlst’: “We tonen de nieuwste ontwikkelingen met trots”

“Direct aan het water bevindt zich het sfeervolle grand café Stadsherberg ‘Het Wapen van IJlst’. Je kan hier genieten van een kop koffie met bijvoorbeeld onze huisgemaakte Frisimisu of voor een lekkere lunch, diner óf gezellige borrel. Verder beschikken wij over nette hotelkamers en kunnen boten aangelegd worden aan de voorzijde van ons bedrijf.
Onze vijf hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden een prachtig uitzicht over de IJlster brug en het Elfstedenwater van de Geeuw. Daarnaast beschikken wij over twee appartementen voor 4 tot 6 personen. Op dit moment breiden wij ons hotel uit met nog eens vijf kamers, dit betekent dat wij onze capaciteit verdubbelen. Tijdens de Open Bedrijvendag tonen we dan ook met trots deze nieuwste ontwikkelingen!”

hetwapenvanijlst.nl | Galamagracht 2, 8651 EB IJlst


Stadsherberg Het Wapen van IJlst 


Gebroeders Sikma uit IJlst: “Al meer dan 100 jaar kennis en vakmanschap”

“Ons familiebedrijf bestaat al sinds 1920 en is gespecialiseerd in installatie- en elektrotechniek, duurzame techniek en dak- en zinkwerk. Ook voor onderhoud en service kun je bij ons terecht. Wij zijn dé betrouwbare partner voor hoogwaardige oplossingen op technisch gebied. Wij staan garant voor deskundige installaties en innovatieve elektrotechnische oplossingen. Daarnaast leveren en installeren wij complete duurzame installaties. Van zonnepanelen tot warmtepomp en van laadunits tot volledige energie neutrale woningen. Met vakmanschap en precisie zorgen wij voor een soepele uitvoering. Stap daarom bij ons binnen op zaterdag 9 maart tijdens de open bedrijvendag. De deuren staan open en wij nemen je graag mee in onze boeiende wereld waar duurzame oplossingen en installatie- en elektrotechniek samenkomen. Tot ziens bij totaalinstallateur Gebr. Sikma.”

gebr-sikma.nl | Roodhemsterweg 20, 8651 CV IJlst


Gebroeders Sikma


Post Woonadvies & Realisatie: “Ontdek jouw favoriete woonstijl”

“Laten we samen van jouw droominterieur werkelijkheid maken. Dit begint met een bezoek aan Post Woonadvies en Realisatie in IJlst. Met passie en creativiteit realiseren wij al ruim 40 jaar de basis voor elk interieur. Alle toonaangevende merken op het gebied van vloeren, raam- en wandbekleding vind je in onze showroom. Welke passen het best bij jouw unieke plek? Laten we er samen achter komen. Benieuwd hoe jouw persoonlijke moodboard eruitziet? Doe de Woonstijlen Quiz, ontdek jouw favoriete woonstijl en laat je verrassen en inspireren door een uniek samengesteld moodboard. Kom bij ons binnen, er wordt live muziek verzorgd door Lammert Postma, ‘de gitaarspecialist’ uit IJlst. Je bent van harte welkom!”

postwoonadvies.nl | Frisiaplein 2, 8651 ES IJlst


Post Woonadvies 


Piepschuimletters.nl: “Kom bij ons je eigen letters snijden en laat je verbazen door de mogelijkheden van piepschuim”

“Wist je dat de grote 3D-letters ‘MIDDELSEE’, een nieuwbouwwijk in Leeuwarden, door ons zijn gemaakt? Dat we letters leveren aan KLM, Google en Audi? En dat de Bankzitters vaste klanten van ons zijn? Vanuit IJlst leveren wij
letters door de hele BeNeLux en soms zelfs daarbuiten. Naast de 3D letters snijden wij nog veel meer objecten uit piepschuim; van transportzadels tot schoolmeubilair. Wij zijn trots op de producten die we dagelijks leveren en laten jou graag zien hoe we deze maken. Ben je nieuwsgierig geworden wat we nog meer doen? Kom langs tijdens de Open Bedrijvendag en laat je verrassen.”

piepschuimletters.nl | Pikpollewei 34B, 8651 EM IJlst


Piepschuimletters.nl


Maat Interieurontwerp & Meubelmakerij: Denkers en doeners.

Creatief en praktisch ingesteld. Korte lijnen, een perfect team. Voormalige collega’s en nu al vele jaren MAAT. Vakmanschap. MAAT Interieurontwerp & Meubelmakerij bestaat uit het tweemanschap Geert Nieveen en Jacco Greydanus.

maatmeubelmakers.nl | Pikpollewei 34B, 8651 EM IJlst


Maat Meubelmakers


Machine- en Apparatenbouw Berco B.V.: “Rvs-vakwerk van Friese bodem!”

“Berco B.V. is al meer dan 35 jaar specialist in machine- en apparatenbouw in RVS en Aluminium. Gevestigd in het pittoreske IJlst werken wij met een team van 25 enthousiaste aanpakkers. Niks is ons te gek! Of het nu gaat om een klein steunstripje of een tank van 40.000 liter, leuningwerk of complete installaties met leidingwerk en bordessen. Graag willen wij je op 9 maart laten zien wat we kunnen en hoe interessant en divers techniek is! Misschien word jij zelfs wel onze nieuwe collega?! Wees welkom! Ook voor kinderen is het zeker een interessante belevenis met activiteit.”

berco-rvs.nl | Trompmoledyk 6, 8651 ER IJlst


Machine- en Apparatenbouw Berco


MFC de Utherne: “We hopen dat iedereen zich welkom voelt”

“Eetcafé de Utherne zit op een mooie plek in het pittoreske stadje IJlst. Naast Molen De Rat, het Houtstad Museum maar vooral in het zicht van de mooiste fontein van Friesland. Wij hopen dat iedereen zich welkom voelt om een hapje en/of een drankje te nuttigen, vrienden te ontmoeten, een krantje lezen of een vergadering of bijeenkomst bij te wonen. Verder is onze locatie ook uitermate geschikt voor bedrijfsfeesten, lezingen, familiedagen en bruiloften. Daarnaast is het een ontmoetingsplek voor jong en oud, IJlster of voorbijganger, toerist of hardloper.... Neem plaats
op het mooie zonnige terras en geniet van het gekletter van het water van de bloemenfontein. Tot ziens in de Utherne!”

utherne.nl | De Dassenboarch 25, 8651 CB IJlst


Utherne


Technisch Bedrijf Bakker IJlst: “Technisch Bedrijf Bakker IJlst is al meer dan een eeuw dé autoriteit op het gebied van scheepstechniek”

“Met onze uitgebreide expertise verzorgen we service en onderhoud aan scheepsmotoren, voortstuwingssystemen en elektrische installaties. Dankzij onze goedgevulde winkel en webshop hebben we een ruime voorraad aan onderdelen, waardoor we reparaties snel kunnen uitvoeren. Onze specialiteiten omvatten het leveren, repareren en aanpassen van scheepsmotoren, het reviseren van keerkoppelingen en de productie van schroefas- en roersystemen. Met onze jarenlange ervaring zijn we dé toonaangevende partner voor de aanschaf, service en onderhoud van scheepsmotoren, keerkoppelingen, hydraulische systemen, voortstuwingssystemen en elektrische installaties.”

bakker-ijlst.nl | Zevenpelsen 25, 8651 BT IJlst


Bakker IJlst


Lichthart RVS: “De deuren staan open”

“Lichthart RVS is in 2015 opgericht door Tjeerd Lichthart en is gevestigd in IJlst. Door jarenlange ervaring zijn wij gespecialiseerd in het slijpen, bewerken en polijsten van RVS. Wij staan voor hoge kwaliteit, flexibiliteit en zijn pas tevreden als u dat ook bent. Het slijpen, bewerken en polijsten van RVS wordt onder andere toegepast in de jacht- en scheepsbouw en de passagiersvaart. Wij slijpen/polijsten onder meer railingen, hekwerken en scheepsbeslag Wij zijn een klein familiebedrijf met acht mensen en doen graag mee aan de Open Bedrijvendag op zaterdag 9 maart. Kom gerust langs en neem een kijkje in de wereld van RVS. De deuren staan open.”

t-lichthart-rvs.nl | Trompmoledyk 4, 8651 ER IJlst


Lichthart RVS


Hoveniersbedrijf S. Hoekstra: “Zorgeloos genieten van je tuin”

“Hoveniersbedrijf S. Hoekstra uit IJlst is een allround hoveniersbedrijf, waar je terecht kan voor al je tuinwensen. Van ontwerp tot aanleg en voor het onderhoud van je tuin. Wij zijn vooral actief in Súdwest-Fryslân en onze klantenkring bestaat uit zowel particuliere als zakelijke klanten. Bij ons staat voorop dat je zorgeloos van je tuin kunt genieten. Voor vragen en advies kun je altijd bij ons aankloppen. Daarom doen wij ook mee met de open dag van 9 maart en is iedereen welkom om langs te komen.”

hoekstra-tuinen.nl | Bockamastraat 50, 8651 BG IJlst


Hoekstra Tuinen


Boso: “Onze uitdaging is zorgen voor een schone werkomgeving”
“Wij laten graag zien op welke manieren het met ons mogelijk is om te zorgen voor een schone (werk)omgeving. Dit kan industrieel zijn maar ook op facilitair gebied zijn wij meer dan thuis in het inrichten van wat voor jou belangrijk is. Boso for life staat voor hoogwaardige marktonderscheidende producten.

Ons team zorgt met haar kennis voor een gedeelte ontzorgen en het op maat maken van een reinigingsdoek waar onze klant snel en goed zijn werk mee kan uitvoeren. Door deze combinatie zijn wij een partner for life en staat relatie naast kwaliteit en duurzaamheid bij ons bovenaan. Om maatwerk te leveren, is ons assortiment en onze productiehal de afgelopen jaren flink uitgebreid Wij laten onze mogelijkheden graag zien op de open bedrijvendag.”

boso.nl | Schrijnwerkersstraat 3, 8601 VD Sneek


Boso Sneek


Sytsma wonen: “Onderweg naar koninklijk”

“Wij doen mee met het Werkfestival omdat we mensen willen stimuleren onze mooie winkel te bezoeken. De showroom van 2500M2 staat bomvol met nieuwe en antieke kasten, stoelen en tafels. Circulair ondernemen? Dat doen wij al tientallen jaren. Onze meubelen maken wij van oud, hergebruikt hout, afkomstig van onder andere gesloopte huizen en gebouwen. Met de verkoop van antieke kasten is het helemaal 100% groen.

In onze werkplaats worden veel tafels op maat gemaakt en in de fabriek in Indonesië laten we de kasten op maat maken van oud hout. Kom gerust kijken bij ons in de zaak en kijk of ons assortiment je aanspreekt. Ons familiebedrijf bestaat sinds 1938 en wordt nu geleid door de derde generatie met de vierde al in zicht. Dus onderweg naar koninklijk!”

sytsma.nl | Zeilmakersstraat 33, 8601WT Sneek


Sytsma wonen


Lokaal 55: “Een lokaal en dynamisch horecabedrijf”

Lokaal 55: Een unieke industriële plek aan het water, waar je gastvrij wordt ontvangen voor iedere gelegenheid, zakelijk of privé. Zo kun je bij ons vergaderen, lunchen, borrelen, dineren in het Grand Café, genieten van tapas of een barbecue in de tuin aan de Houkesloot, een (zoete) kookworkshop of kookles op maat volgen, wijnen proeven in het Wijnlokaal of elkaar het JA-woord geven in het Tuinlokaal. Tevens ligt aan de kade een vloot voor een verblijf op het water. Ook voor catering thuis of op het werk ben je bij Lokaal55 op het juiste adres. Als lokaal en dynamisch horecabedrijf geven we graag een indruk van het reilen en zeilen op de werkvloer. Met wie maakt Lokaal 55 kennis tijdens de open bedrijvendag?

lokaal55.nl | Oude Oppenhuizerweg 55, 8606 JB Sneek


Lokaal 55 


Veenstra | Fritom: “Duik in de logistieke wereld van Veenstra | Fritom”

Veenstra | Fritom bestond vorig jaar 95 jaar! Een prachtig bedrijf in de gemeente Súdwest-Fryslân. We werken op verschillende afdelingen met bijna tweehonderd collega’s aan transport en logistiek. Op zaterdag 9 maart openen wij onze deuren tijdens de Open Bedrijvendag van Súdwest-Fryslân. Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om ons bedrijf te presenteren. Van 10.00 tot 14.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen achter de schermen en te ontdekken wat ons bedrijf zo bijzonder maakt. We kijken er naar uit om onze deuren te openen en jullie te verwelkomen! Altijd al nieuwsgierig geweest wat wij naast transport nog meer doen? Kom dan zeker even bij ons binnenkijken. Een unieke kans!”

veenstrafritom.nl | Lytshuzen 26, 8621 XG Heeg


Veenstra | Fritom


Attema Heeg: “Goed gemutst en met opgestroopte mouwen gaan wij iedere dag aan het werk”

“Als kernactiviteit verrichten wij werkzaamheden op het gebied van grond-, weg– en waterbouw, zoals het verzorgen van terreininrichting en het aanleggen van damwanden en steigers. Verder houden we ons bezig met agrarische loonwerkzaamheden. Ons familiebedrijf is gevestigd in Heeg en bestaat al bijna 70 jaar. Op de Open Bedrijvendag laten we je graag zien hoe ons bedrijf eruitziet, met welke machines we werken en wat ons werk inhoudt. Uiteraard mag je zelf ook laten zien hoe behendig jij op onze machines bent. Ben je nieuwsgierig geworden, we zien je graag op 9 maart op ons bedrijf op De Draei 19 in Heeg!

attemaheeg.nl | De Draei 19, 8621 CZ Heeg


Attema Heeg


Ottenhome Heeg: “We delen met enthousiasme onze liefde voor watersport met anderen”

“Gevestigd in het watersportdorp Heeg, bieden wij al sinds 1984 een mooi aanbod motor- en zeilboten te huur en te koop aan. Ook organiseren wij verschillende evenementen, denk hierbij aan bedrijfsuitjes en schoolkampen. Ook hierbij staat de waterport altijd centraal. Elke dag zetten wij ons met veel plezier in voor onze gasten, om ze een heerlijke dag te laten beleven op en om het water. Tijdens de Open Bedrijvendag organiseren we een spannende gps-game. De winnaar van deze game krijgt een geweldige prijs: een hele dag varen met een van onze sloepen! Dit is niet alleen een kans op veel plezier, maar ook de perfecte gelegenheid om het bedrijf te leren kennen.”

Ottenhomeheeg.nl | It Butlân 2, 8621 DV Heeg


Ottenhome Heeg


De Boer Heeg B.V.: “Onderzeeërs, warmtewisselaars of dikwandige drukvaten zijn onze specialiteit en passie”

“De Boer Heeg B.V. is een familiebedrijf met een team van 22 jonge, ambitieuze vakmensen. Onze kernkwaliteit is het verwerken van staal tot hooggelegeerd staal, nikkellegeringen, titanium en van aluminium tot drukvaten, apparaten of leidingwerk. Hoe complexer het project, des te groter ons enthousiasme en ambitie om dit werk tot een goed einde te brengen. Wij zijn gecertificeerd voor de meest gangbare lasprocessen volgens de Euronorm en ASME-code. Ben jij die ervaren lasser/constructiebankwerker, die weet van aanpakken en heb je hart voor techniek en metaalbewerking? Dan is #teamdeboer op zoek naar jou! Wil je werken en leren combineren of stage-ervaring
op doen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Door de veelzijdigheid aan werkzaamheden wordt er volop geïnvesteerd in jouw ontwikkeling.”

deboerheeg.nl | It Butlân 4, 8621 DV Heeg


De Boer Heeg


DaVinci Yachts: “Een jacht zonder compromissen”

“Stelt u zich een jacht voor waarmee u even zorgeloos kunt cruisen als waterskiën. Waarmee u met zijn tweeën of juist met het gezin vakantie kunt vieren. Waarin geen compromissen zijn gedaan op bouwkwaliteit, gebruikte materialen of afwerking. Waarvan u het ontwerp grotendeels naar uw eigen hand kunt zetten. En waarvan zowel het
bouwproces als het bezit een zorgeloze ervaring is. Welke reden zou u dan nog hebben om dat jacht niet te willen? Dat jacht bestaat. En ze heet DaVinci. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs op 9 maart tijdens de open bedrijvendag. De deuren van DaVinci Yachts uit Heeg staan open. Een mooie gelegenheid om eens bij ons binnen te kijken. Tot ziens in Heeg!”

Davinciyachts.com | It Swee 8, 8621 EB Heeg


DaVinci Yachts


HEGO Buiten: “Wij maken buiten mooi!”

“HEGO Buiten | de buiteninrichters is dé expert op het gebied van buiteninrichting. Of het nu gaat om een volledig nieuwe tuin, of een renovatie of stijlaanpassing. Wij verzorgen de complete inrichting. Met de grootste showtuin in het noorden gaan we samen met jou op zoek naar de perfecte materialen voor jouw buitenruimte. HEGO Buiten staat klaar om jouw perfecte buitenruimte werkelijkheid te maken. Tijdens de Open Bedrijvendag kun je bij Hego Buiten stijgen tot ongekende hoogte. Met een heuse ballon stijgen we op en krijg je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Ook zitten verschillende tuinontwerpers en buiteninrichters voor je klaar om gratis advies te geven. En natuurlijk hebben wij op deze feestelijke dag gebak bij de koffie. Zien we je op zaterdag 9 maart?”

Hegobuiten.nl | Jeweltewei 244, 8622 DC Hommerts


Hego Buiten


Dok en Scheepsbouw Woudsend: “Stap bij ons aan boord!”

“Dok en Scheepsbouw Woudsend is een scheepswerf gespecialiseerd in nieuwbouw en onderhoud van schepen uit de professionele markt. Wij bouwen onder andere aluminium highspeedcrafts voor Windcat Workboats en de Van Wijk klasse; de nieuwe reddingsboot voor de KNRM. Wij werken met een team van 15 enthousiaste vakmensen
aan verschillende zeer uitdagende projecten, zoals het ombouwen van werkschepen van diesel naar elektrisch en het afbouwen van windcat workboats inclusief waterstof installatie. Is je interesse gewekt? Stap dan bij ons aan boord!”

Dokenscheepsbouw.nl | Vosseleane 45, 8551 PZ Woudsend


Dok en Scheepsbouw Woudsend


Leerwerkloket Fryslân: “Voor onafhankelijk loopbaan- en scholingsadvies”

“De adviseurs van het Leerwerkloket ondersteunen je graag bij het zetten van de volgende stap in je loopbaan. Weet je bijvoorbeeld wat je wil, maar niet hoe je er precies komt? Of sta je juist op een kruispunt in je baan of opleiding, maar heb je geen idee welke kant je op wil? In gesprekken met jou luisteren we naar jouw verhaal en geven we je de handvatten om de volgende stap te kunnen zetten. Wij zetten hier graag testen en onze kennis van de arbeidsmarkt, opleidingen en financieringsmogelijkheden voor in. Op 9 maart zijn wij aanwezig op het “Werkgeluk Plein” en je kan daar je loopbaanvraag aan ons voorleggen. We denken graag met je mee! Ons advies is altijd kosteloos!”

fryslan.leerwerkloket.nl | Bij Jobz-On: Zeilmakerstraat 15, 8601 WT Sneek


Leerwerkloket Fryslân