Besparen op je telefoonabonnement? Zo doe je het!

In bedrijf
Afbeelding

INGEZONDEN - We kunnen onze mobiele telefoon niet meer weg denken, we staan ermee op en we gaan ermee naar bed. 

Telefoons zijn zo belangrijk voor ons geworden omdat ze meer zijn dan alleen iets waarmee we kunnen bellen; we appen, mailen, gebruiken het internet en we hebben allemaal sociale apps waarmee we in contact blijven met onze vrienden. Om onze telefoons te kunnen gebruiken hebben we allemaal een telefoonabonnement nodig en dit kan leiden tot hoge kosten. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op je telefoonabonnement, in dit artikel zullen we enkele tips hierover delen.

1. Analyseer je huidige gebruik

Voordat je begint met het zoeken naar manieren om te besparen op je telefoon, is het belangrijk om je huidige gebruik te analyseren. bekijk hoeveel belminuten, sms’jes en data je maandelijks verbruikt. Dit kan je helpen bij het bepalen van het juiste abonnement dat perfect bij jouw past. Als je bijvoorbeeld merkt dat je veel data verbruikt, kan het voordeliger zijn om een abonnement te kiezen met een grotere databundel, in plaats van extra kosten te maken voor het overschrijden van je limiet.

2. Vergelijk verschillende providers

Er zijn talloze telefoon providers die verschillende abonnementen aanbieden. Het kan slim zijn om de tarieven en voorwaarden van verschillende providers te vergelijken voordat je een keuze maakt. Providers zoals Youfone bieden goedkope telefoonabonnementen aan waarbij je zeker weet dat je niet te veel betaalt. 

3. Onderhandel met je huidige provider

Als je tevreden bent met je huidige provider, maar op zoek bent naar manieren om te besparen, kan het de moeite waard zijn om contact op te nemen en te proberen te onderhandelen over je huidige abonnement. Veel providers hebben speciale aanbiedingen en kortingen beschikbaar voor bestaande en trouwe klanten. Door te laten zien dat je trouw bent aan de provider en bereid bent om over te stappen naar een andere provider, kun je soms een betere deal krijgen.

4. Overweeg sim-only

Als je huidige telefoon nog goed functioneert en je geen behoefte hebt aan een nieuw toestel, is een sim-only abonnement een goede optie om geld te besparen. Met een sim-only abonnement betaal je alleen voor de simkaart en het gebruik van belminuten, sms’jes en data. Een goedkoop sim only abonnement kan je helpen om je kosten flink te besparen en ze zijn vaak goedkoper dan normale abonnementen. 

5. Beperk je dataverbruik

Datagebruik is vaak een van de grootste kostenposten van je telefoonabonnement. Door bewust om te gaan met je dataverbruik, kun je flink besparen. Schakel bijvoorbeeld automatische updates uit en maak gebruik van wifi waar mogelijk. Daarnaast kunnen apps die veel data verbruiken, zoals video- en muziekstreamingdiensten, ook offline worden gebruikt, zodat je geen data verbruikt tijdens het gebruik ervan.