Beste loopbanden met helling

In bedrijf
Afbeelding

INGEZONDEN - Loopbanden met helling zijn loopbanden die een ‘incline’ functie hebben, wat betekent dat je de helling van de loopband kunt aanpassen om de intensiteit van je training te verhogen. 

Dit is handig omdat het je in staat stelt om meer calorieën te verbranden en je spieren meer te belasten, wat kan helpen om je conditie te verbeteren en spiermassa op te bouwen. Deze loopbanden zijn ook handig omdat ze het gevoel geven alsof je buiten loopt, wat voor sommige mensen een aangenamer gevoel kan geven dan het lopen op een vlakke loopband. Als je op zoek bent naar een loopband met helling, let er dan op dat je een loopband kiest met een hellingshoek die voldoende percentage heeft. Een helling van maximaal 2 tot 3 procent is natuurlijk niet afdoende om intensief te kunnen trainen. Om ervoor te zorgen dat je de juiste loopband weet je vinden, hebben we een aantal handige tips voor je.

Het budget

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte loopband met helling, dan is het allereerst aan te raden om voor jezelf een budget vast te stellen. Je hebt loopbanden namelijk in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een loopband die je op kunt vouwen na gebruik, wat overigens ideaal is voor thuis. Heb je wat meer te besteden, dan zijn er ook legio mogelijkheden voor wat betreft loopbanden met allerlei extra functionaliteiten. Niet alleen beschikken deze loopbanden over de mogelijkheid tot het aanpassen van de helling, maar kun je er ook je hartslag mee meten en tal van andere opties mee bedienen. Kortom, handig om vooraf ongeveer een indicatie te hebben van wat je wilt en ook kunt uitgeven.

Type loopband

Loopbanden zijn er in allerlei soorten en maten. Zoals ook hierboven aangegeven, is het budget vaak leidend. Echter zijn er ook goede alternatieven. Is je budget wat minder, dan kun je ook voor bijvoorbeeld een gebruikt exemplaar gaan. Dan heb je misschien niet het nieuwste model, maar beschik je wel over allerlei handige opties.