Brandsma Bloemen sluit na 66 jaar de deuren

In bedrijf
Afbeelding

SNEEK- Brandsma Bloemen van Nico Brandsma en Piet van der Wal sluit per 31 december 2022 haar deuren. Het bedrijf heeft vijf mensen in dienst. Door sterk stijgende energieprijzen, transportkosten en veilingkosten is de onderneming niet meer rendabel, aldus de directie van de groothandel in bloemen en (tuin-) planten. Ook bedrijfsbeëindiging van een aantal klanten en het ontbreken van bedrijfsopvolging spelen hierin een rol.

\n

Na een bakfiets, marktkraam en een bloemenzaak is Jan Brandsma een groothandel begonnen in de binnenstad van Sneek. De groothandel was naast een succesvolle handelsplek ook een aanloophuis waar vele kopjes koffie werden gedronken en waar voor iedereen de deur open stond.

In 1995 werden zoon Nico en schoonzoon Piet de eigenaren van de VOF Brandsma Bloemen. Het pand in de binnenstad bleek te klein en de overstap werd gemaakt naar industrieterrein de Hemmen.

Handelaren uit de wijde omtrek vonden de afgelopen 23 jaar de weg naar de Leerlooierstraat. Het valt beide ondernemers dan ook zwaar de deuren te moeten sluiten per 31 december 2022.