KM Yachtbuilders toont drie jachten op de HISWA

0

Makkum- Tijdens de aankomende Hiswa te Water hebben bezoekers de kans om niet minder dan drie KMY jachten te bezichtigen. Tegenover de jachten heeft de werf ook een paviljoen tentje op de kade welke gericht is op onderhoud & refits. De jachten en het tentje zijn de vinden op ligplaats B-34. Zoals de meeste mensen wellicht weten is de Bestevaer-lijn een samenwerking tussen KMY en Dykstra Naval Architects. Elk schip door hen ontworpen en door KMY gebouwd gaat te water als Bestevaer.
TYPE             Bestevaer 45 PURE
NAAM          Lene
ONTWERP      Dykstra Naval Architects
JAAR            2019
LOA             14,25 meter
LWL             12,64 meter
BREEDTE        4,05 meter
DISPL.           13 tonnes
DIEPGANG     1,30 – 2,90 meter
TUIGAGE       Cutter
MATERIAAL    Aluminium

De Bestevaer 45 LENE is de jongste en de kleinste uit de Bestevaer familie. Ze werd aan het begin van de zomer opgeleverd aan haar Duitse eigenaar. De schipper zal het jacht naar koude gebieden meenemen, met als ultieme doel het doorvaren van de Northwest Passage.

TYPE             Bestevaer 49
NAAM          Katharos
ONTWERP      Dykstra Naval Architects
JAAR            2009
LOA             14,69 meter
LWL             13,72 meter
BREEDTE        4,40 meter
DISPL.           17 tonnes
DIEPGANG     2,10 meter
TUIGAGE       Cutter
MATERIAAL    Aluminium
PRIJS:          EUR 795.000 incl BTW

De Bestevaer 49 Katharis is te koop! Ze heeft een modern en licht interieur. Deze eigenaar vaart regelt single handed, vaak naar koude gebieden zoals Spitsbergen en de Noorse fjorden.
TYPE             Custom built motoryacht
NAAM          River Tender
ONTWERP      Harry Miesbauer
JAAR            2019
LOA             11,15 meter
BREEDTE        3,65 meter
DIEPGANG     0,70 meter
MATERIAAL    Aluminium

Deze custom ontworpen en gebouwde River Tender werd begin juli te water gelaten. Zoals u kunt zien is er geen verf aan boord gebruikt, zelfs geen antifouling. Het jacht zal elke avond uit het water gehaald worden. Om de gewenste 40kn snelheid te halen heeft ze 2x 440hp Yanmar motoren in combinatie met jet thrusters van Hamilton. De cabine is ‘zwevend’ gemaakt omdat de eigenaar een eis van minimale geluidsniveaus van 67dB in de cabine tijdens het vol gas varen. Er zijn alleen vier comfortabele stuurstoelen en een stuurstation binnen. Geen toilet, geen keuken en geen zithoek. Het jacht zal voornamelijk gebruikt worden als transport middel op een rivier in Uruguay, om de familie heen en weer te varen naar de plek waar ze die dag heen willen. Custom built to the max!

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend