‘t Waterpoartje en VONK! gaan samenwerken

0

Sneek-Het bekende Sneker bier ‘t Waterpoartje -bekend van de slogan bier met un goëd gefoël-, gaat voor nog meer goëd gefoël in Sneek. Ze gaat samenwerken met VONK!

’t Waterpoartsje staat voor plezier en gemeenschap en de stichting heeft dit jaar al meerdere malen laten zien dat het haar menens is. Het mogelijk maken van een eindmusical voor alle groep achters van de Thomas van Aquinoschool in Theater Sneek is daar een prachtig voorbeeld van. Nu zoekt ze wederom de gemeenschap van Sneek in de vorm van  samenwerking met VONK! VONK! is een sociaal maatschappelijke onderneming die voor en met jongeren werkt die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. VONK! opende afgelopen jaar haar deuren aan de Koperslagerstraat. Initiatiefnemers Niels Hoekstra en Bouwdewijn Nijboer willen het vuur in de jongeren aanwakkeren door hen te laten ervaren dat ze waardevol zijn. ‘De jongeren die bij ons komen, hebben vaak een hele rugzak. Veel deuren zijn voor hen al dichtgegaan, bij ons staat de deur voor hen open. Wij willen hen kansen geven. Wij leren de jongeren die bij ons komen op een duurzame manier kaarsen maken. Zo geven wij ze én structuur én leren we ze vaardigheden die de stap naar gewoon werk verkleinen’. De jongeren gaan de cadeauverpakkingen maken voor ’t Waterpoartsje. Ook zien ze samen nog meer mogelijkheden om in de toekomst hun samenwerking uit te breiden. Voor nu is de aandacht gericht op komend weekend. Vrijdag

26 april lanceert ’t Waterpoartsje haar nieuwe editie zomerbier voor haar ambassadeurs. Vanaf 27 april is het voor iedereen in Sneek weer volop verkrijgbaar. En weer gaat van ieder biertje direct 0,25 eurocent naar de stichting. Dat belooft weer een zomer volop goëd gefoël!

www.vonkwerkt.nl

www.waterpoart.frl

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend