Informatiebijeenkomsten Stevig Staan in de Parkflat

Door: Henk van der Veer Gezond en fit
Informatiebijeenkomsten Stevig Staan in de Parkflat
Informatiebijeenkomsten Stevig Staan in de Parkflat Foto aangeleverd

SNEEK- Op 7 en 14 februari hebben 2 informatiebijeenkomsten plaats gevonden in de Parkflat met als onderwerp: Valpreventie. CIOS studenten Hylke Metselaar en Ruben Westerhof hebben in samenwerking met de Parkflat, FysioMaks en TeamFRL Súdwest-Fryslân deze bijeenkomsten georganiseerd om te laten zien en ervaren dat senioren die regelmatig actief zijn minder vallen.

Door FysioMaks werd een presentatie gegeven en werden herkenbare situaties onder de loep genomen. Men kreeg tips over wat je zou kunnen veranderen in je woonomgeving en je gedrag. Ook het advies om je medicatie te bespreken met je huisarts en voor mensen met een bril; minimaal 1 keer per jaar de ogen laten testen.

Ouder worden gaat gepaard met veranderingen in je lichaam en beweeggedrag. Maar hoe mooi is het dat er vanuit de gemeente gratis cursussen aangeboden worden om hier mee aan de slag te gaan. De deelnemers aan deze informatiebijeenkomsten gaan bijna allemaal met een cursus valpreventie starten onder leiding van de fysiotherapeut. Een prachtig resultaat behaald door de CIOS studenten die hiermee hun examenopdracht ruim voldoenden konden afsluiten.

Ben jij 65 jaar of ouder? Ben je het afgelopen jaar gevallen of heb je last van balans- en evenwichtsproblemen? Dan kun je in aanmerking komen voor één van de cursussen van ‘Stevig Staan Súdwest-Fryslân’. Hiervoor aanmelden kan via buurtsportcoach Rika Wind op 06-51 44 19 95 of mail naar rika@sportfryslan.nl