Kaartje voor Valentijnsdag via Hartenpost

Door: Henk van der Veer Gezond en fit
?????? ???????? ?????????????? ???????? ?????? ?????????????????? ???? ?????????????????? ???????????? ?????????????? ????????????????????
?????? ???????? ?????????????? ???????? ?????? ?????????????????? ???? ?????????????????? ???????????? ?????????????? ???????????????????? Foto aangeleverd

SNEEK- Een kaartje ontvangen op Valentijnsdag. Wie wil dat niet? De cliënten van de Antonius thuiszorglocaties in Sneek zijn vandaag verrast met een lief valentijnskaartje. 

Basisscholieren uit groep 1 tot en met 6 van basisschool CBS de Vuurvlinder - Sneek uit Sneek hebben samen honderden kaarten gemaakt die vandaag mee op route gaan met de Antonius thuiszorg. Een mooie tekening, een hartverwarmende boodschap en prachtige versiersels krijgen vandaag een prachtig plekje in de vele Sneker huiskamers. 

De thuiszorgmedewerkers zetten zich met hart en ziel in voor hun cliënten. Ze zijn de spil in de wijk en het dorp. Ze zorgen er niet alleen voor dat mensen zo lang mogelijk op een prettige manier thuis blijven wonen, maar voor sommige cliënten zijn ze het enige aanspreekpunt op een dag en bovendien een vertrouwd gezicht aan huis. 

Thuiszorg van Antonius is zoveel meer dan alleen het ‘plakken van een pleister’. De thuiszorgmedewerkers weten daarom als geen ander hoeveel waarde een cliënt kan hechten aan het ontvangen van een lieve boodschap in de vorm van - in dit geval - een valentijnskaartje. Hun dank en die van de cliënten aan de basisscholieren is daarom groot. ‘Bedankt!’

Hartenpost is een actie die wordt georganiseerd door Present Súdwest-Fryslân. De kinderen weten niet voor wie ze een tekening gemaakt hebben, maar uiteindelijk komt deze wel terecht bij de mensen die wel een bemoediging kunnen gebruiken. In dit geval zijn de thuiszorgteams van Antonius zo lief geweest de kaartjes mee te nemen naar de ouderen.