Sneker huisdokters: ‘Wij zijn geen artsen zonder grenzen!’

Gezond en fit
Foto aangeleverd
Foto aangeleverd

DEN HAAG-SNEEK- “Minister Ernst Kuipers laat verstek gaan, de ministerraad loopt uit. Wederom laat de politiek zien dat de problemen niet worden gezien. Ons spreekuur loopt ook vaak uit: maar wij doen daarna alsnog wel wat van ons verwacht wordt”, aldus de Sneker huisartsen die vandaag op het Malieveld in Den Haag aanwezig waren om voor hun rechten en belangen (‘en die van onze patiënten!’) op te komen.

Saamhorigheid

“Het gevoel van saamhorigheid met heel veel collega huisartsen die allemaal voor het behoud van hun vak staan, voelde goed”, liet een strijdbare Manon Urff van Huisartsenpraktijk ‘Nij Túndoarp’ weten. Voor een van de ramen van de praktijk hing een shirt met de veelzeggende tekst: ‘Wij zijn geen artsen zonder grenzen!’

Duizenden demonstranten

Op het Malieveld waren duizenden huisartsen, praktijkverpleegkundigen en doktersassistenten bijeengekomen om actie te voeren voor meer tijd voor de patiënt, terugdringen van de wachttijden in de ggz, het sociaal domein. En in de tweede lijn;  verminderen van de druk van de avond-, nacht-, en weekenddiensten (ANW), voldoende en betaalbare praktijkhuisvesting.

Na de bijeenkomst op het Malieveld trok een grote stoet nog richting het Binnenhof om hun eisen kracht bij te zetten. Dat gebeurde op een vreedzame en waardige manier.

Foto aangeleverd
Foto aangeleverd
Foto aangeleverd