Ambitieus Súdwest-Fryslân wil financieel gezonde inwoners

0

Sneek- Súdwest-Fryslân wil nog meer oog voor mensen met betalingsproblemen of schulden. Daarnaast wil de gemeente goed financieel gedrag promoten. Met dit doel ondertekende wethouder Stella van Gent vandaag de intentieverklaring ‘Financieel gezond’. Ook directievoorzitter Jan Pieter van Oosten van de Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland zette zijn handtekening.

“Het krijgen van problematische schulden kan iedereen overkomen”, zegt Van Gent. “Daarom is het belangrijk dat er voor onze inwoners voldoende ondersteuning is.” Een op de vijf Nederlandse huishoudens heeft te maken met betalingsproblemen of schulden, aldus het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Financiële problemen kunnen behoorlijk ten koste gaan van het dagelijks functioneren. Daarom biedt de gemeente Súdwest-Fryslân mensen met problematsiche schulden de helpende hand, veelal door medewerkers van de gebiedsteams. Ook de Rabobank steekt al langere tijd energie in Financieel Gezond.

Zowel gemeente als Rabobank constateert dat er meer partijen nodig zijn om een flinke vuist te kunnen maken tegen schulden en armoede, en vóór financiële gezondheid. Zoals werkgevers, maatschappelijke organisaties en onderwijs. Deze partijen worden dan ook opgeroepen om samen op te trekken en de inwoners van Súdwest-Fryslân bij te staan schulden op te lossen of te voorkomen.

Wethouder Van Gent memoreerde dat er al veel ondersteuning te krijgen is, bij verschillende organisaties. “Zo is de inzet van vrijwilligersorganisaties onmisbaar, zoals de papierwinkel, vluchtelingenwerk en budgetmaatjes. Door samenwerking te zoeken met deze verschillende organisaties willen we de ondersteuning nóg beter maken. Zo werken we samen aan een financieel gezond Súdwest-Fryslân.”

Bij de foto: Vertegenwoordigers van gemeente, Rabobank, bedrijven, onderwijs en Vluchtelingenwerk maken samen een vuist tegen schulden en armoede, en vóór financiële gezondheid.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend