Flinke groei in aantal startende bedrijven in Fryslân

0

Sneek- Fryslân kende in 2018 een flinke groei in het aantal startende bedrijven. Volgens de Kamer van Koophandel (KvK) gaat het om het hoogste aantal, in de eerste drie kwartalen, sinds 2013. De netto groei in Fryslân ligt met 2 procent wel iets onder het landelijke niveau (4 procent). Landelijk waren er dit jaar meer starters (12 procent), dan in die periode in 2017. In Fryslân waren op 1 oktober bij de KvK in totaal ruim 64.000 bedrijven ingeschreven. In 2017 waren dat op diezelfde dag iets meer dan 62.000 (Friesch Dagblad, 2018). Een flink ondernemende regio dus! Voor de startende en groeiende ondernemers in deze regio organiseert Startersdagen.com samen met de Gemeente Súdwest-Fryslân, Rabobank en Interpolis, wegens succes van de afgelopen editie, opnieuw een gratis startersdag op 27 maart in Sneek.

De avond is bedoeld om de startende ondernemers nog beter voor te bereiden op het ondernemerschap en hen te helpen hun bedrijf verder te laten groeien. Iedereen die overweegt een bedrijf te gaan starten of al een aantal jaren een eigen bedrijf heeft is welkom.

Keynote speaker Herre Zonderland

Herre Zonderland (ex-topsporter, ondernemer en spreker) neemt ons mee in zijn verhaal. Ondernemen, en zeker starten, is geen 9 tot 5 baan en daarin is het vaak zoeken naar de balans. Hoe haal je het beste uit jezelf, en dus uit je onderneming? Aangekleed met voorbeelden uit zijn persoonlijke (topsport)carrière zal Herre op bevlogen wijze ons inspireren op weg naar jouw persoonlijk doel.

Programma
De avond bestaat verder uit een ondernemersmarkt met landelijke en regionale kennispartners en doorlopende seminars en workshops. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk seminars te volgen over de belastingdienst, het aanvragen van vergunningen, de basics van boekhouden. Daarnaast speelt het netwerken, verbindingen leggen en ervaringen delen een belangrijke rol deze avond.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk via www.startersdagen.com/swf2019. Hier kan tevens een keuze worden gemaakt in seminars en workshops.

Locatie

ROC Friese Poort Sneek

Harste 4-6

8602 JX Sneek

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend