Finalisten Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2019 bekend

0

Sneek- Bakker Transport & Warehousing uit Heerenveen, Jelle Bijlsma BV uit Giekerk en Ufkes Greentec uit Drachten zijn de trotse finalisten van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar (VFO) 2019. Maandag 11 maart streden zes genomineerde ondernemingen tijdens de halve finale voor een finaleplaats.

Het proces om tot één winnaar te komen, is gestart met een lange ‘pitchlijst’. Deze lijst is gebaseerd op aangedragen ondernemingen. Zowel gemeenten, ondernemersverenigingen en ondernemers dragen iemand – of zichzelf – voor. Een werkgroep draagt uiteindelijk zes finalisten voor aan de jury. Na het formele “ja” hebben de genomineerden meegedaan aan de Business Maturity Model (BMM) Scan van Deloitte. Die scan beoordeelt de “volwassenheid” van de genomineerde ondernemingen op het gebied van strategie, mate van innovatie, bedrijfsvoering en financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Dat laatste onderdeel is vervolgens nader uitgediept door financiële specialisten van de Rabobank.

Naast alle kerngegevens die uit de BMM-scan kwamen, de cijfermatige onderbouwing en de presentatie heeft de jury zich bij haar beoordeling laten inspireren en leiden door de innovatie en inventiviteit binnen de bedrijven. Door de mate waarin de bedrijven offensief kansen weten te creëren en benutten die zich aandienen door veranderende (markt)omstandigheden. Door een duurzaam beleid ten aanzien van het menselijk kapitaal én de omgeving en de mate waarin de (financiële) resultaten daarvan inzichtelijk zijn.

Het thema van dit jaar is ‘Parels van Fryslân’. Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum is een concreet voorbeeld van een ‘Parel van Fryslân’! In 2018 wonnen zij de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB. Reden genoeg voor het bestuur van organiserende Stichting om de finale plaats te laten vinden op en rondom het terrein van deze Fryske parel.

In aanloop naar de finale op dinsdag 9 april bezoekt de jury alle drie de finalisten voor een verdieping in de bedrijfsvoering, het product, de markt en de mensen die er werken. De jury bestaat uit ondernemer Jennifer Westers, ondernemer René de Heij, ondernemer en winnaar van vorig jaar Joost Pâques van Pâques Technology B.V. en staat onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe. De drie finalisten maken zich op voor de finale waarbij zij zich presenteren aan ondernemend Fryslân, fans en natuurlijk de jury. Welmoed Sijtsma is de dagvoorzitter van deze dag.

Bakker Transport & Warehousing uit Heerenveen

Bakker Transport & Warehousing uit Heerenveen is een specialist in levensmiddelen logistiek. Bakker wil haar klanten ontzorgen van al haar logistieke activiteiten. We willen innovatief zijn in kennis en techniek om zo voorop te lopen in de markt. Met een duurzaam beleid in de bedrijfsvoering maar ook naar klanten en uiteraard het milieu. Maar vooral naar ons personeel, we weten dat deze mensen het allerbelangrijkste zijn om onze diensten te verlenen.

www.bakker-transport-warehousing.nl

Jelle Bijlsma BV uit Giekerk

Wij zijn trots op het gezamenlijk realiseren van zichtbare projecten om ons heen, waarbij vakmanschap, duurzaamheid en een tevreden klant voorop staan. Wij lossen de vraag van onze klanten op door de professionele inzet van ons materieel en onze specialistische kennis. Wij willen de beeldbepalende GWW-aannemer van Noord-Nederland zijn door professionaliteit, innovatie en uitstraling. Wij voeren onze activiteiten op een veilige en verantwoorde wijze uit.

www.jellebijlsma.nl

Ufkes Greentec uit Drachten

Producent van houtversnipperaars, boomzagen, bosfrezen en stobbenfrezen. 90% van de machines worden in eigen huis geproduceerd van idee, ontwerp tot productie. Rechtstreekse verkoop en service vanuit onze eigen vestigingen in Nederland en Duitsland en wereldwijd via ons dealernetwerk. Ufkes Greentec b.v. werkt graag samen met de klant tot het vinden van de juiste oplossing. Ufkes Greentec producten staan voor hoogwaardige kwaliteit, minder belastend voor het milieu en het hoogste rendement voor de klant.

www.ufkes.net

Onderschrift bij foto: finalisten v.l.n.r. Arjen Hoekstra van Bakker Transport & Warehousing, Jelle Coen Bijlsma van Jelle Bijlsma BV en Jippe Ufkes van Ufkes Greentec.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend