Overheden en ondernemers tekenen Friese Retailaanpak

0

Sneek – Friese gemeenten, de provincie en VNO-NCW MKB-Noord hebben de handen in een geslagen om een goed functionerend, aantrekkelijke en toekomstbestendige winkelgebieden te realiseren in Fryslân.

Op donderdag is deze samenwerking vastgelegd in het Friese Retailaanpak. Deze aanpak richt zich op een gezonde retailmarkt met een passend aantal winkelmeters, versterking van ondernemerschap, het versterken van de uitstraling, beleving en aantrekkelijkheid van winkelgebieden en tenslotte richt deze aanpak zich op de profilering en heldere positionering van winkelgebieden.

Mede door het veranderde koopgedrag van de consument, krimp en de populariteit van online winkelen, is er op veel plaatsen leegstand ontstaan en wordt het lastiger voor winkelstraten om te overleven. Verschillende onderzoeken toonden dit al aan. Genoeg redenen voor gemeenten, provincie en ondernemersorganisaties om de krachten te bundelen en dit aan te pakken.

De provincie opent begin 2019 een subsidieregeling voor het ondersteunen van lokale projecten die een bijdrage leveren aan de aanpak. Ook wordt er een aanvullend onderzoek gedaan naar der verschillende winkelgebieden en de uitkomsten hiervan dienen als uitgangspunten in de vervolgaanpak.

Donderdag 22 november 2018 werd de Friese Retailaanpak ondertekend door: Caroline de Pee (voorzitter VFG Portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken), Sander de Rouwe (gedeputeerde provincie Fryslân) en Gerard Kremer (voorzitter VNO-NCW en vice-voorzitter MKB-Noord).

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend