Ondernemersfonds Súdwest-Fryslân kan weer vijf jaar door  

0

Sneek- Het ondernemersfonds van Súdwest-Fryslân kan weer vijf jaar vooruit. En dat terwijl het verzet tegen het fonds uit vooral de kleinere dorpen groot was. Elk jaar haalt de gemeente een miljoen euro op voor het fonds door extra belasting te heffen over niet-woongebouwen. Het ondernemersfonds werd drie jaar geleden opgezet.

Het geld uit het door ondernemers bestuurde fonds wordt gebruikt voor goede doelen. Ondernemers in de kleinere dorpen regelen dat vooral zelf en willen eigenlijk niet aan het fonds deelnemen.

Een minderheid van de gemeenteraad wilde maandagavond een jaar de tijd nemen om tot een beter model te komen. Maar de collegepartijen gingen onder enkele voorwaarden akkoord met verlenging van de bestaande regeling. Zij geven het fonds daarvoor zelfs de ruimte.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend