Stormloop op kavels Harinxmaland Sneek

0

Sneek – De huizenmarkt trekt weer aan. In de gemeente Súdwest-Fryslân is dat onder andere te zien aan het woonproject Harinxmaland. Eerder verkocht Zwanenburg Projecten uit Heerenveen nagenoeg al haar 66 woningen. Ook de gemeente heeft deze maand negen vrije kavels verloot  onder de geïnteresseerden. Voor alle negen zijn inmiddels de overeenkomsten getekend.

Harinxmaland populair

Harinxmaland is een wijk aan de noordkant van Sneek, gelegen aan De Swette. Wethouder Maarten Offinga: “We zien dat de belangstelling voor het wonen in Sneek toeneemt. Harinxmaland ontwikkelen we op dit moment in rap tempo en voor het wooneiland Houkepoort hebben zich al meer dan 1000 belangstellenden ingeschreven.”

Verdere planontwikkeling Harinxmaland

De wijk Harinxmaland wordt in verschillende fases opgebouwd. De negen vrije kavels aan het water vallen onder fase 1D. Na de zomer komen binnen fase 1D ook de projectmatige woningen in de verkoop. Dit zal een mix zijn tussen vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. Ook over de ontwikkeling in fase 1B zal na de zomer meer bekend worden gemaakt. De gemeente heeft inmiddels met Koopmans Projecten een overeenkomst getekend die voorziet in de bouw van 45 rijwoningen in het goedkopere segment. Vanaf november zijn de eerste bouwkranen in het plan zichtbaar.

Meer informatie is te vinden op www.harinxmaland.nl. In de woonwinkel van de gemeente, “Thús”, kunnen belangstellenden meer informatie krijgen over de woningbouwprojecten in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend