NDC directeuren Oelderik en Voorn stappen op

0

NDC_mediagroepLeeuwarden – NDC mediagroep, uitgever van onder meer Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, gaat als volledig zelfstandige onderneming verder. Met de verkoop van de onderneming worden FB Oranjewoud, Stichting Je Maintiendrai en ING Corporate Investments de nieuwe aandeelhouders van het bedrijf. Het doel van de stichting is de bevordering van de economie en de cultuur van Noord-Nederland; verwerving van NDC mediagroep sluit bij deze doelstelling aan.

Twee leden van de zittende directie, te weten algemeen directeur Oelderik en commercieel directeur Hans Voorn stappen met onmiddellijke ingang op. In afwachting van de benoeming van een nieuwe algemeen directeur is een interim-directie aangesteld, die de lopende zaken zal behartigen.

Er wordt een nieuw bedrijfsplan voorbereid. Een onderdeel daarvan is een reorganisatie, waarbij overigens gedwongen ontslagen zullen vallen, die moet uitmonden in de continuïteit van de onderneming. Hoeveel mensen en op welke afdelingen is nog onduidelijk, zo bleek tijdens de informatiebijeenkomst waarbij het personeel door de nieuwe aandeelhouders over de nieuwe situatie is geïnformeerd. (Bron NDC/Omrop Fryslân)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend