Sociaal plan NDC op de schopstoel

0

LEEUWARDEN – Diverse vakbonden dringen bij de directie van uitgever NDC (o.m. Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden) aan op een verlenging van het sociaal plan, zoals dat gold tot 1 januari van dit jaar. Werknemers bij NDC hadden vorig jaar al aangegeven dat verlenging hun voorkeur had.

Een voorstel tot aanpassing van de NDC-directie voldeed niet aan de uitgangspunten en het mandaat van de leden, aldus de bonden. Ontslagvergoedingen zouden in dat plan worden gemaximeerd om ‘excessen’ te voorkomen. Volgens de NVJ zou het er toe leiden dat vergoedingen zelf lager uitvallen dan de al versoberde kantonrechtersformule. Het voorstel werd verworpen, waarna de directie het bestaande sociaal plan in januari liet verlopen.

Bij grote reorganisaties zal NDC de bonden nog informeren, maar bij geringe reorganisaties zal met werknemers individueel of met de Ondernemingsraad worden overlegd. De NVJ en andere bonden willen niet overleggen over de voorgestelde inperking van vertrekregelingen, wél over verlenging van het sociale plan. De NDC-directie heeft op haar beurt laten weten daar niet op in te zullen gaan.(bron www.villamedia.nl)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend