Minister overweegt aanpassing btw voor bouw

0

DEN HAAG – Minister De Jager (Financiën) denkt aan een vast percentage van de aanneemsom waarover bouwbedrijven het tarief van 6 procent mogen doorrekenen.

Nu geldt het lagere btw-tarief alleen voor arbeid. Volgens de sector werkt dat systeem niet omdat aannemers niet gewend zijn loonkosten inzichtelijk te maken op een factuur. Dat het aandeel werk per opdracht sterk verschilt, zou het er ook niet makkelijk op maken.

Of de regeling verandert, is nog niet helemaal zeker. De minister neemt daar binnen twee weken een besluit over, is de verwachting. Bouwend Nederland en de Aannemersfederatie Nederland (AFNL) juichen aanpassing van de spelregels toe.

via  Cobouw.nl – Dé site voor de bouw.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend