Kwant Controls Sneek maakt revolutionaire besturing

0

SNEEK – Kwant Controls in Sneek heeft een bedieningsinstrumentarium gepresenteerd dat voorkomt dat voortstuwingsinstallaties ongemerkt overmatig worden belast.

‘Wij hebben een haptonomische module ontwikkeld die zo'n belasting voelbaar maakt. De module zorgt voor een directe verbinding tussen man en machine', zegt directeur Henk de Keijzer van het aan Stork gelieerde Kwant Controls. De huidige generatie hendels en joysticks waarmee roeren en voortstuwingsmotoren van schepen worden aangestuurd bewegen zo soepel en gelijkmatig dat een stuurman niet meer voelt wat het effect is van zijn handelen op de voortstuwingsinstallatie of het roer.

Stuurhuizen en motoren staan bovendien vaak op trillingdempers, waardoor de trillingen en geluiden van motor, schroef en roer sterk worden gedempt. De filosofie van Kwant is dat de besturing veiliger en efficiënter gebeurt als de roerganger onder meer de roerdruk voelt. Lees het volledige artikel op Schuttevaer.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend