Telegraaf toekomstige werkgever LC journalisten?

0

LCAMSTERDAM – Zakenbank Petercam acht de Telegraaf Media Groep (TMG) of Mecom/Wegener de ideale partijen om de Leeuwarder Courant over te nemen. De bank lanceert deze mening in reactie op berichten dat de krantentak van NDC|VBK te koop staat.


Beide mediabedrijven hebben volgens de zakenbank voldoende financiële middelen en kunnen met de aankoop aanzienlijke kostenvoordelen bereiken.

Onder druk van huisbankier ING bereidt NDC|VBK een opsplitsing voor. Deze zal vermoedelijk uitmonden in de verkoop van de krantentak, die het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant uitgeeft. Petercam meent dat TMG en Wegener besparingen op de druk- en distributiekosten kunnen realiseren. De zakenbank merkt wel op dat de overname slechts kan plaatsvinden nadat het nieuwe kabinet de reeds voorbereide marktliberalisatie heeft doorgevoerd, zo meldt de Financiële Telegraaf.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend