Tweederde ondernemers heeft lak aan kantoortijden

0

mobiele_telefoon2ABCOUDE/AMSTERDAM – De ondernemer is veeleisend wat betreft de bereikbaarheid in de vrije tijd van zijn medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek van BusinessCompleet.nl en Telfort onder 632 ondernemers. 60 Procent van de ondernemers verwacht dat het personeel ook buiten kantoortijden bereikbaar is.


Bijna een kwart de respondenten wil dat zijn personeel gedurende 7 dagen per week paraat staat en van 8 procent moet dit ook in de vakantie.

Om een goede bereikbaarheid te garanderen, geeft 1 op de 5 bedrijven al zijn medewerkers een mobiele telefoon. Opvallend is dat ruim 40 procent van de bedrijven zowel een mobieltje als een laptop ter beschikking stelt, voor optimale bereikbaarheid van de werknemer . De trend dat werknemers na kantooruren voor de zaak gebeld of gemaild kunnen worden, lijkt hiermee definitief een feit. Alsmede de verwachting dat werknemers de telefoon na werktijd opnemen.

Aan het belang van de bereikbaarheid van werknemers, koppelt 80 procent van de ondernemers het rapportcijfer 8 of hoger.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend