Advendo pakt uit in Sneker Sporthal

Door: Henk van der Veer Cultuur en uitgaan
Advendo pakt uit in Sneker Sporthal
Advendo pakt uit in Sneker Sporthal Foto aangeleverd

SNEEK- Het afgelopen weekend was de Sneker Sporthal het toneel voor de muziek- en dansgroepen van Advendo Korpsen uit Sneek. Maar liefst drie keer werd de vloer ingenomen door muzikanten en dansers met schitterende optredens en presentaties. Vrijdagavond vond de eerste editie van de Showavonden plaats, zaterdagmiddag de MusicKids XXL Experience en zaterdagavond, in een bomvolle hal, de tweede editie van het Advendo-spektakel.

Alle groepen traden voor het voetlicht met weergaloze shows. Klappers van de avond waren vanzelfsprekend de shows en muziek waarmee Advendo en Jong Advendo zich het komende seizoen zullen presenteren op menig taptoe en streetparade, maar ook de andere groepen mochten gezien worden: De ShowKids, de MusicKids, SuperKids, de Guard van Jong Advendo, AMV en ADV-Kids, Advendo Slag & Vlag, Dance Art en T-Brass. Ze kwamen allemaal aan bod en oogstten veel succes. De groepen van Advendo zijn al lang niet meer op de vingers van één hand te tellen, maar kennelijk was dat nog niet genoeg. Tijdens de showavonden presenteerde zich nog een nieuwe groep…

(G)old
Een geheel nieuw orkest: Advendo (G)old. Een band bestaande uit ruim 50 oud leden van Advendo. Zij bewezen dat ze hun kunstjes nog lang niet verleerd waren. Met de bravoure en Advendo-sound van weleer betraden zij de sporthal en dat werd gewaardeerd. Het optreden werd beloond met een staande ovatie. Het ziet er trouwens naar uit dat Advendo (G)old een blijvertje is, want veel van de muzikanten willen -zij het op een wat lager pitje- de muzikale draad graag blijven oppakken.

Polka dots
Nog een primeur was er voor Slag & Vlag. Dankzij de hulp van verschillende sponsors konden de dansers van deze groep helemaal in het nieuw gestoken worden. In Advendo-stijl natuurlijk: prachtige zwart-witte jurkjes met polka dots. 

MusicKids XXL Experience
Wie de jeugd heeft… Zaterdagmiddag was er traditiegetrouw de MusicKids XXL Experience. Een middag vol muziek en dans waarbij kinderen in de basisschoolleeftijd zelf eens konden ervaren hoe het is om mee te doen bij Advendo: zelf eens trombone spelen, zelf dansen, zelf trommelen, mee lopen en zelfs een stukje show instuderen.
De middag werd druk bezocht en was opnieuw een groot succes. Dat resulteerde alvast weer in een aantal nieuwe leden. Reken er maar op dat deze kinderen volgend jaar van de partij zullen zijn. Zij zullen dan hun eerste show lopen tijdens de Advendo-Showavonden-editie 2025.

Heb je de MusicKids XXL Experience gemist? Neem dan even contact op met Advendo om eens een kijkje te nemen. Een afspraak is zo gemaakt.

info@advendo.nl

Advendo pakt uit in Sneker Sporthal
Advendo pakt uit in Sneker Sporthal