4-mei-lezing met Rosita Steenbeek in Sneek

Door: Henk van der Veer Cultuur en uitgaan
4-mei-lezing met Rosita Steenbeek
4-mei-lezing met Rosita Steenbeek Foto aangeleverd

SNEEK-De bekende schrijfster Rosita Steenbeek houdt op zaterdagmiddag 4 mei a.s. in de Martinikerk in Sneek een lezing over haar roman ‘Rose, een familie in oorlogstijd’. De lezing wordt georganiseerd door de Odd Fellows Sneek en wordt omlijst met orgelmuziek door Bob van der Linde.

Iedereen die zich verbonden voelt met het thema rond oorlog en vrijheid is van harte welkom. Met name willen de Odd Fellows ook jongeren uitnodigen.

In de roman Rose verhaalt de schrijfster, die in Rome woont, over het leven van haar joods-Duitse grootmoeder en de lotgevallen van haar joodse familie tijdens de jaren dertig en de Tweede Wereldoorlog. Veel van haar gezinsleden zijn in de vooroorlogse jaren uit Duitsland gevlucht voor het nazi-regime en uitgewaaierd over de wereld. De familieleden, die niet zijn gevlucht, zijn bijna allemaal vermoord. De half joodse Rose trouwt in de jaren dertig met een Nederlandse dominee en in dit milieu beleeft zij ook de angstige jaren van de Tweede Wereldoorlog hier te lande. 

Deze 4 mei-lezing van Rosita Steenbeek is bedoeld om de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog maar ook van latere oorlogen levend te houden. Het besef dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, kan nooit genoeg worden benadrukt. Samen herdenken en bezinnen past binnen de idealen van de Odd Fellows: verdraagzaamheid, elkaar waar mogelijk ondersteunen en het toetsen van de eigen ‘waarheden’.

De gratis lezing begint om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. 

Men kan zich opgeven via het volgende mailadres 4meilezing@gmail.com