Jongeren organiseren zelf evenement voor andere jeugd

Door: Henk van der Veer Cultuur en uitgaan
Jongeren organiseren zelf evenement voor jongeren uit de jeugd
Jongeren organiseren zelf evenement voor jongeren uit de jeugd aangeleverd

SNEEK- Op zondag 21 april van 15.00 tot 17.00 uur organiseren jongeren uit de omgeving van Sneek een evenement voor andere jeugd. Het evenement is in Duinterpen op de skatebaan en in en rond de multicourt. Jeugd uit de omgeving kan meedoen aan een boksclinic, een skateclinic en een 3vs3 basketbalclinic. Daarna kan iedereen die zich aanmeldt mee-eten met de BBQ! Alles is en wordt bedacht en uitgevoerd door de Sportleaders van Cool Súdwest Unites. Sportleaders zijn jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. 

Cool Súdwest Unites 

Voormalig prof basketballer Bas Rozendaal van 3x3 Unites en buurstsportcoach Rik de Vries van Team FRL leiden het project Cool Súdwest Unites. Met dit project leiden ze jongeren uit de omgeving op tot Sportleader. De Sportleaders zijn in de toekomst wekelijks te vinden op verschillende beweegplekken waar ze andere jeugd gaan uitnodigen om ook mee te sporten. Belangrijke onderdelen van de opleiding zijn en bouwen en onderhouden van een community, beweegaanbod aanpassen voor elk niveau en bovenal ‘hoe gedraagt een rolmodel zich’. De opleiding is inmiddels bijna klaar en wordt zondag afgesloten met het organiseren van een evenement. 

Cool Súdwest 

Cool Súdwest is een preventieprogramma, dat alcohol- en middelengebruik onder jongeren terug wil dringen. In het programma werken ze samen met iedereen die een rol speelt in het leven van jongeren: ouders, scholen, (zorg)instellingen, de buurt, de sportvereniging, muziekschool of andere plekken waar jongeren hun vrijetijd doorbrengen. Cool Súdwest zorgt dat ouders sterker in hun schoenen staan door in gesprek te gaan over opvoedingsvragen en door informatie te geven over risico’s. Cool Súdwest biedt jongeren een alternatief door middel van een zinvolle vrijetijdsbesteding. In het kader van vrijetijdsbesteding organiseren de buurtsportcoaches van Team FRL samen met de Cultuurcoach en Jongerenwerkers verschillende projecten.