Vier je verjaardag tussen de treinen

Door: Henk van der Veer Cultuur en uitgaan
Vier je verjaardag tussen de treinen.
Vier je verjaardag tussen de treinen. Foto aangeleverd

SNEEK - Wat is er leuker dan om je verjaardag te vieren tussen de treinen. Dat kan bij het Modelspoor Museum. Daar maken ze van de jarige een conducteur of machinist. Samen met je vriendjes en natuurlijk ook vriendinnetjes beleef je de verjaardag van je leven.

Als de jarige in het museum komt staat de conducteur klaar. Hij neemt de jarige en andere feestvierders mee naar de feestelijke tafel. Daar krijgt iedereen limonade, kan de jarige de cadeaus uitpakken en wordt de speurtocht uitgelegd. En natuurlijk kan er eindeloos worden gespeeld met de treinen. “Het is altijd weer mooi te zien hoe de jarige geniet van zijn of haar feestje,” aldus Jan Willem van Beek, directeur van het museum. “En na de speurtocht gaat iedereen met zijn of haar favoriete trein rijden”. 

Nieuw dit jaar is dat het museum voor professionele foto’s zorgt, zowel in het museum als bij de locomotief de SIK. Zo heeft de jarige een blijvende herinnering aan de feestelijke middag. Op de website staan onder arrangementen de mogelijkheden en de kosten. Succes verzekerd. 

Het museum is woensdag t/m vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.30-17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Maandag en dinsdag is het museum gesloten. Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein. Alle informatie is ook op www.modelspoormuseum.nl te vinden.