Ontdek de voor-en nadelen van zelfvoorzienend leven in Bibliotheek Sneek

Door: Ynte Dragt Cultuur en uitgaan
Zelfvoorzienend leven
Zelfvoorzienend leven Foto: Maarten Dikken

SNEEK - Woensdag 13 maart komen Ykje en Durk een lezing geven in Bibliotheek Sneek. Ze vertellen over hoe je op een zelfvoorzienende manier kan leven. Tijdens deze lezing geven ze een kijkje hoe ze omgaan met het verbouwen van eigen voedsel, tot het geven van thuisonderwijs.

Terugverhuisd naar Friesland
Na zeven jaar in Portugal te hebben gewoond, zijn ze terug in Friesland. Nu woont het gezin deels in een boerderij en deels in een yurt, samen met een ander gezin. Door te blijven experimenteren in de omgeving waar ze op dat moment wonen, leren Ykje en Durk hoe ze zelfvoorzienend kunnen leven. Regelmatig komen er nieuwe landen en plekken op hun pad, deze uitdagingen gaan Ykje en Durk graag aan.

Waarom zelfvoorzienend?
Tijdens de lezing in Bibliotheek Sneek vertellen Ykje en Durk waarom ze ervoor hebben gekozen om zelfvoorzienend te leven. Ook vertellen ze over hoe het is om op verschillende plekken te wonen met je gezin. Laat jezelf inspireren tijdens deze lezing en leer meer over zelfvoorzienend wonen én welke (kleine) stappen je kan nemen om dit te bereiken.