Reünie Molkwar 2024 staat in het teken van de WO II

Door: Henk van der Veer Cultuur en uitgaan
Reünie Molkwar 2024 staat in het teken van de WO II
Reünie Molkwar 2024 staat in het teken van de WO II Foto aangeleverd

MOLKWAR- Na jaren weer een reünie in Molkwerum, en wel op zaterdag 20 april aanstaande. De reünisten komen samen in Restaurant Piacco / Camping ’t Séleantsje. 

“Een dag om weer even Molkwarder te zijn, elkaar ontmoeten en oude herinneringen op te halen; kortom even gezellig samenzijn”, schrijft de organisatie. Het belooft een speciale middag te worden die geheel in het teken staat van de jaren 1940- 1945. Hoe was het toen in Molkwerum?

Dit alles naar aanleiding van de onthulling , op 26 juni vorig jaar, van het Nationaal Monument Missing Airmen. De Stichting Molkwerum 2000 heeft dit monument bedacht en vorm gegeven.

Fekke Bandstra zal deze middag een interessante lezing verzorgen over o.a. de aanleiding van dit monument , en de oorlogsjaren in Molkwerum. Ook zullen er oorlogsverhalen verteld worden door (oud-) Molkwerumers.

Natuurlijk is er ook tijd om een rondje door het dorp te maken, het bezoeken van de kerken het bakkerswinkeltje. Deze reünie zal afgesloten worden met een heerlijk warm buffet. 

Voor wie gezellig wil natafelen en nog even langer wil genieten blijft de zaal open en word er een muziekje gedraaid.

Alle informatie, opgave en programma over de Reünie kunt u vinden op : reunie-molkwerum.jouwweb.nl