‘Volle tribunes voor Sneker badeendjes’

Cultuur en uitgaan
Foto: Ynte Dragt
Foto: Ynte Dragt

SNEEK - De badeendenrace vanmiddag in Sneek trok veel toeschouwers naar het Grootzand. Om 12.00 uur werden de badeendjes met een shovel te water gelaten en kon de race beginnen. Met de race waren mooie prijzen te verdienen. In totaal werden er 3.000 loten aan de badeendjes gekoppeld en verkocht.

De eerste 46 badeenden vielen in de prijzen in volgorde van binnenkomst. De eerste en snelste badeend won een e-bike, de tweede een grootbeeld tv en de derde badeend leverde een VVV bon op van € 500,-. De prijzen waren beschikbaar gesteld met hulp en sponsoring van diverse winkels en ondernemers.

Goed doel
Voor een buitenstaander is er misschien enige uitleg nodig waarom koddige badeendjes in een stadsgracht zoveel bekijks betrekken, maar het ludieke schouwspel heeft wel degelijk een serieuze ondertoon. Namelijk een goed doel. 

Met de opbrengst van de race hoopt de organisatie een bedrag van bijna € 30.000,- binnen te halen voor het nieuwe Odensehuis in Sneek, een inloophuis voor mensen met dementie, mantelzorgers, en hun familie- en vriendenkring. Een plek waar ruimte is voor ontmoeting, ondersteuning, activiteiten en advies.

De actie is een initiatief van Lionsclub Sneek en Lionsclub Sneek Waterstad. De prijswinnaars staan vermeld op https://www.badeendenrace-sneek.nl/prijzen

Fotograaf Jan Douwe Gorter maakte foto’s van de badeendenrace. Deze zijn terug te vinden op de Facebookpagina JDGfotografie.

Foto: Ynte Dragt
Foto: Ynte Dragt
Foto: Ynte Dragt
Foto: Ynte Dragt