Balk vaart

Cultuur en uitgaan
Afbeelding

BALK- Op 6 mei 2023 vindt voor de 2e keer het evenement Balk Vaart plaats. Tijdens dit evenement wordt het watersportseizoen in Balk (Friesland) officieel geopend.

Een groep enthousiaste vrijwilligers is al maanden in touw om dit evenement tot een groot succes te maken. De weergoden lijkt de organisatie goed gezind: zon en een heerlijk temperatuurtje van 17 graden!

Balk Vaart zit vol met leuke activiteiten

Op het Slotermeer zal een skûtsje wedstrijd en een larkenwedstrijd worden georganiseerd. Er zal een watersportmarkt met botenshow worden gehouden. In het centrum van Balk vindt een braderie plaats. Bezoekers worden met pontjes van het centrum naar het Slotermeer gebracht om de activiteiten daar mee te maken. Gedurende de dag zal er bij verschillende watersportgerelateerde bedrijven een open dag worden gehouden. Voor de kinderen zijn er aquaballen en een springkussen. Het evenement wordt opgevrolijkt met muziek van een shantykoor. ’s Avonds wordt het evenement in stijl afgesloten met een bioscoop op het water en een Caribisch feest!

Dit alles onder het motto: waar een kleine plaats groot in kan zijn!