Remco van Vugtnieuwe bassist Vangrail

Cultuur en uitgaan
Foto aangeleverd
Foto aangeleverd

SNEEK- Afgelopen maand heeft Jort Landman uit Groningen na dik 12 jaar aangegeven te stoppen als bassist van de band Vangrail. “Het is tijd voor een nieuwe uitdaging buiten de muziek”, geeft Jort aan. Na een aantal hoogstaande audities, wees Vangrail Remco van Vugt aan als nieuwe bassist. De 23-jarige Meppelaar studeert momenteel af aan het conservatorium in Zwolle.

\n

 

Jort Landman heeft als bassist dik twaalf jaar bij de band gespeeld. Als band zijn er geweldige hoogtepunten behaald en bijzondere momenten beleefd. Toch bleef Jort rondlopen met die andere droom; het volgen van de opleiding tot geschiedenisdocent. Om dan je hart te volgen en te stoppen met Vangrail was een moeilijke maar eerlijke beslissing. “Het voelt een beetje als het verbreken van je relatie. Je weet dat het pijn doet, maar het is wel beter voor iedereen.”

Droom die uitkomt

Van Vugt komt met een moeder die gitaar speelt en een vader die basgitaar speelt uit een muzikaal gezin. Als 8-jarige kreeg Remco zijn eerste trompet les bij Jubal in Dedemsvaart en al snel mocht hij meedraaien in het jeugdorkest. Daarna maakte hij de overstap naar de show- en marchingband.

Uiteindelijk nam de basgitaar de overhand en speelde Remco onder andere met Shirma Rouse en René van Kooten. Remco was iedere dag bezig met muziek en de keuze voor het conservatorium was dan ook geen onlogische.

Evenals de keuze voor Vangrail. “Ik heb geen moment getwijfeld toen ik werd uitgenodigd voor de auditie van Vangrail. Als je op het conservatorium studeert is het niet vanzelfsprekend dat je na je afstuderen als muzikant aan de slag kan. Een kans als deze kon ik dan ook niet laten schieten en is dit voor mij persoonlijk een droom die uitkomt”, aldus van Vugt.