Prachtig Sint Maartenfeest in wijk Hemdijk: ‘11 november is de dag dat ons brugje weer open mag!’

Cultuur en uitgaan
Foto Henk van der Veer
Foto Henk van der Veer

SNEEK- Tientallen kinderen hebben vanavond even na zessen, vlak voor het begin van het Sint Maarten lopen in wijk Hemdijk, de nieuwe brug over het Spoordok symbolisch geopend. Dat gebeurde onder het zingen (hoe toepasselijk) van het lied: ’11 november is de dag dat ons brugje, dat ons brugje//11 november is de dag dat ons brugje weer open mag.’ Het witte bruggetje is in de afgelopen maanden geheel gerenoveerd.

De super actieve Stichting Wijkbelangen Hemdijk had er deze Sint Maarten jaargang een bijzonder evenement van gemaakt. John Ebink vertelde een spannend verhaal waarin een vuurspuwende draak de strijd aangaat met een zeemeermin. De draak en zeemeermin Mare kwamen niet alleen maar voor in het verhaal, het duo verscheen ook echt ten tonele. Een prachtig feeëriek decor met op de brug tientallen lichtjes in glazen potjes.  Nadat de draak verslagen was en de aftocht via het Spoordok terug zwom naar zijn familie in de Drakenzee, liepen de kinderen met hun lampionnen over het bruggetje. Daar wachtte de zoet schat van de draak.

Ondertussen blijft Stichting Wijkbelangen Hemdijk druk uitoefen op de provinciale bestuurders c.s. voor het behoud van het unieke natuurgebied dat het Spoordok is.

Foto Henk van der Veer
Foto Henk van der Veer
Foto Henk van der Veer