Brug Spannenburg twee dagen dicht voor gemotoriseerd verkeer

Door: Douwe Bijlsma Algemeen
Afbeelding
Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

SPANNENBURG - De brug van Spannenburg is twee dagen dicht voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting geldt van maandag 29 april 7:00 uur tot dinsdag 30 april 16:00 uur. Er zullen in die periode werkzaamheden worden uitgevoerd. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug.

Werkzaamheden
“We brengen een nieuwe slijtlaag aan op het beweegbare deel van de brug. De werkzaamheden zijn een vervolg op de werkzaamheden van december vorig jaar. Uit onderzoek bleek dat de staat van het asfalt sneller achteruit gaat dan gepland. Dit heeft te maken met het extra verkeer dat van de brug gebruik heeft gemaakt tijdens de stremming van de Prinses Margriettunnel eind vorig jaar en het begin van dit jaar”, zo laat Rijkswaterstaat weten.

Omleidingsroutes
Het motorverkeer wordt omgeleid via de A7, A6 en N354. “Het landbouwverkeer leiden we om via de Prinses Margrietbrug in Lemmer.”

De Prinses Margriettunnel is dicht van vrijdagavond 26 april 19.00 uur tot en met maandagochtend 29 april 05.00 uur voor alle verkeer in beide rijrichtingen. https://www.grootdefryskemarren.nl/nieuws/algemeen/79274/weekendafsluiting-prinses-margriettunnel-van-26-tot-29-april