Als je van honden houdt, mag je dit niet missen: HOND2023!

Door: Henk van der Veer Algemeen
Hond2023 in Expo Leeuwarden
Hond2023 in Expo Leeuwarden Foto aangeleverd

LEEUWARDEN – Aanstaande vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november verzamelen zich in de WTC Expo te Leeuwarden duizenden honden en baasjes uit alle windstreken voor hét hondenevenement van Nederland: Hond2023. Het evenement bestaat naast de hondenshows Fryslân Cup en de 132ste editie van de Dutch Winner Show, uit een uitgebreid demonstratiegedeelte, wedstrijden en een educatief programma met lezingen. Alles met als thema ons geliefde huisdier: de hond.

Twee hondenshows

Tijdens de Fryslân Cup op vrijdag en tijdens de Dutch Winner Show op zaterdag en zondag, nemen bijna 5000 honden deel aan de individuele raskeuringen in maar liefst 28 ringen. De bezoekers wandelen als het ware door een tot leven gekomen hondenencyclopedie: van de alom bekende (Friese) Stabijhoun tot rassen die je waarschijnlijk nog nooit gezien hebt zoals de Silken Windsprite.

Heerlijk dagje uit met het gezin

Er is nog veel meer te zien en te doen op Hond2023. Het evenement biedt gedurende drie dagen een grote diversiteit aan leuke activiteiten voor hond en gezin, waarbij ‘houden van honden’ centraal staat. Bezoekers maken kennis met diverse hondensporten, honden die dansen met hun baas, springen over hindernissen, frisbees vangen, slalommen of door hoepels rennen. Er zijn demonstraties van ‘honden met een baan’, zoals jachthonden. Ook worden er diverse lezingen gegeven over o.a. de voordelen van een stamboomhond, hoe vind je een goede dierenarts en hoe werkt een hondenshow. In de stands vinden bezoekers de nieuwste, leukste en mooiste hondenproducten en er is een heus hondendorp waar je nog meer te weten kan komen over verschillende hondenrassen. Dit alles maakt Hond2023 tot een complete, leerzame en vooral gezellige dag uit voor hondenliefhebbers.

Tickets en meer informatie

Hond2023 vindt plaats op 24, 25 en 26 november in de WTC Expo te Leeuwarden. Er zijn speciale gezinstickets voor twee volwassenen met twee kinderen en een hond verkrijgbaar voor €30,00. 

Parkeren is gratis en honden zijn uiteraard welkom! Vergeet ook zeker niet om de gratis brochure bezoekersinformatie tentoonstellingen en flyer met programma mee te nemen bij binnenkomst. 

Hond2023 is geopend van 9.00 tot 18.00 uur.
Kijk voor meer informatie en tickets op: www.event-hond.nl