Drie medailles voor judoka’s Akkermans

Algemeen
Vanaf links naast de mascotte: Elise, Ciska Adema, Marlouk en Zeta
Vanaf links naast de mascotte: Elise, Ciska Adema, Marlouk en Zeta Foto aangeleverd

WOMMELS - In Den Haag vond afgelopen weekend voor de tiende keer het Essimo Residentie Judotoernooi plaats. Eén van de grootste internationale toernooien van Nederland. Op zaterdag vond het reguliere toernooi plaats en op zondag het meetmoment voor de judoka’s -17 jaar.

Op zaterdag kwam Mirthe Hartman (Sexbierum) uit in de klasse -15 jaar. Ze wist als enige deze dag een medaille te veroveren. Ze won al haar wedstrijden met een Ippon en mocht het goud mee naar Friesland nemen.

Jelmer, Jason, Fay, Brecht, Tygo, Maurits, Auke, Rik en Tiemen hebben mooi judo laten zien in Den Haag, maar gingen helaas zonder medaille naar huis. 

Een meetmoment is kort uitgelegd een plaatsingstoernooi voor de European Cups. Onder begeleiding van trainers Véronique Akkermans en Wytze de Jong werd Ciska Adema (Workum) in haar klasse kampioen. Ze won de finale, in de golden score, met een mooie Ippon. Sanne Hartman (Sexbierum) stond ook in de finale, maar kwam helaas in een houdgreep terecht, waar ze niet meer uitkwam. Voor Sanne een mooie zilveren medaille. 

Tymen, Justin, Rutger, Jelte, Tamara en Maaike hebben eveneens mooi judo laten zien, maar vielen buiten de prijzen.