Beroepenvoorlichtingsavond in Sneek

0

Sneek- Leerlingen uit de hoogste klassen van havo en vwo in SWF krijgen op woensdagavond 11 december a.s. vanaf 19.30 uur de kans om kennis te maken met tientallen beroepen. Rotary Sneek organiseert dan in samenwerking met de schooldecanen een beroepenvoorlichtingsavond in het Bogerman.

Tientallen beroepsbeoefenaren zullen daar voorlichting komen geven over hun beroep. En vragen beantwoorden zoals: Hoe ziet een gewone werkdag eruit? Waarom bent u in uw beroep terechtgekomen? Wat voor eigenschappen moet je hebben voor het beroep? Moet je veel samenwerken met anderen of werk je meestal alleen? Is er veel onregelmatig werk? Wat zijn de toekomstkansen?

Allemaal vragen waar jonge mensen vroeg of laat mee te maken krijgen. En niet alleen de leerlingen. Ook voor hun ouders zijn dit vragen waar ze graag meer van willen weten. Dat begint al wanneer ze keuzes moeten gaan maken over examenvakken en vervolgstudies. En het komt ook later weer terug. Bijv. wanneer ze een stageplaats moeten gaan zoeken.

De voorlichters worden ingedeeld in groepen zoals Gezondheidszorg en welzijn; Technische beroepen; Handel, economie en zakelijke dienstverlening; Onderwijs, kunst en cultuur en Uniformberoepen. Van elke groep zullen er meerdere voorlichters aanwezig zijn. Informatie staat op de website www.beroepenavondsudwstfryslan.nl

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend