Jubileum 300 jaar houtzaagmolen De Jager en Het Molenhuis

0

Woudsend – Woudsend staat een heel weekend lang in het teken van Open Monumentenweekend.

Op zaterdag 14 september staat de feestelijke jubileumviering van 300 jaar houtzaagmolen De Jager en Het Molenhuis centraal. Op zondag 15 september wordt daarbij aangesloten met het jaarlijkse evenement ‘Monumenten, Muziek en Meer’. Het hele weekend zijn alle molens, kerken en andere monumenten open voor bezichtiging. Met de elfstegentocht en vaartochtjes ontdekt u historisch Woudsend met de verhalen rond de oude panden, stegen en straatjes. Alle activiteiten in het weekend zijn vrij toegankelijk.

Jubileumprogramma houtzaagmolen De Jager en Het Molenhuis

Op zaterdag 14 september is er van 10:30 – 17:30 uur een feestelijk jubileumprogramma van de houtzaagmolen De Jager en Het Molenhuis.

De opening wordt verricht door burgemeester Jannewietske De Vries en blazersensemble ‘Koperguod’. Vervolgens zijn er zijn lezingen en presentaties over de molen vroeger en nu. Er is open huis en bezichtiging van de houtzaagmolen en zeilschool Het Molenhuis. Men kan kennismaken met zeillessen van de zeilschool en er zijn demonstraties met maritieme oude ambachten. Het historisch Woudsend kan verkend worden met vaartochtjes en rondleidingen. Het programma wordt afgesloten met een feestelijke matinee met drankjes, hapjes en muziek met een optreden van het shantykoor De Pôllesjongers.

Meer informatie via www.houtzaagmolendejager.nl en www.woudsendonline.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend