Op Hemelvaartsdag geeft Harm Hoeve een feestelijk orgelconcert in Bolsward

0

Bolsward – Op 30 mei geeft Harm Hoeve zijn jaarlijkse orgelconcert op Hemelvaartsdag in de Martinikerk te Bolsward, inmiddels voor de zestiende keer. De orgelbespeling begint ’s middags om 16.00 uur.

De organist heeft een boeiend en afwisselend programma samengesteld waarin koraalbewerkingen en literatuur elkaar afwisselen. U kunt o.a. luisteren naar het bekende Allegro vivace uit Widor’s 5de Symfonie, twee delen uit Händels Messiah en een vrolijke Marche van Schubert. Het concert wordt besloten met een koraalfinale over Psalm 68. De vele mogelijkheden van Bolsward’s beroemde orgel zullen ruimschoots aan bod komen.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Meer informatie is te vinden op www.harmhoeve.nl

De toegang is € 10,00; t/m 16 jaar gratis.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend