Zonnige en feestelijke opening van vernieuwde Speeltuin Noordoosthoek

0

Sneek – Speeltuin Noordoosthoek aan de Dr. Kuyperlaan is weer helemaal spik en span. Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening met tientallen kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s. De ballonnen, vlaggetjes, springkussen en de paashaas zorgden voor een feestelijke look. Het zonnetje maakte het helemaal af!

Met het doorknippen van het lint door wethouder Stella van Gent is het nieuwe klimtoestel en daarmee ook het buitenspeelseizoen officieel geopend. Tientallen kinderen waren aanwezig en zij hebben direct het toestel mogen testen. Ook de rest van de speeltuin is aangepakt. Zo is de ondergrond van verschillende speeltoestellen vernieuwd en zijn de schommels  vervangen.

De afgelopen maanden is er door vrijwilligers en Empatec hard gewerkt aan het onderhoud van de speeltuin. Het inmiddels 65 jaar oude speeltuin raakte door de jaren heen vervallen en met de komst van Balorig en Monkeytown, namen de bezoekersaantallen af. Vanuit dit gegeven hebben de enthousiaste vrijwilligers de handen ineengeslagen om de speeltuin nieuw leven in te blazen. Met behulp van het Iepen Mienskipfûns en een eigen bijdrage van de speeltuinvereniging kunnen ze er weer tegenaan.

Ook is de speeltuin voorzien een hok met speelgoed en een huisje met sanitair. In dit huisje kunnen de kinderen een ijsje, snoep, koekjes en drinken krijgen. Voor de vaders, moeders, opa’s en oma’s staat uiteraard de koffie of thee klaar! Daarnaast biedt de speeltuin de mogelijkheid om kinderfeestjes en familiefeestjes te organiseren. Dit kan buiten de reguliere openingstijden, maar in overleg zijn er ook andere mogelijkheden.

Voorzitter Marcel Kanon: “De speeltuin heeft het lastig gehad. Gelukkig zien steeds meer ouders en kinderen het belang van buitenspelen in. Met de nieuwe speeltoestellen, de gratis toegang en mogelijkheden voor feestjes, hopen we dat er meer kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s naar de speeltuin komen. Natuurlijk zijn we ook afhankelijk van vrijwilligers. We hebben nu een leuke club aan vrijwilligers, maar we kunnen wel wat extra hulp gebruiken. Dan kunnen wij ook open in het weekend bijvoorbeeld!”

Voor meer informatie kan er worden gemaild naar activiteiten.speeltuinsneek@gmail.com of op http://www.speeltuinnoordoosthoek.nl staat een contactformulier.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend