Vrolijk en zonnig Pasen: Zo wordt Pasen in Sneek gevierd

0

Sneek – Om te beginnen bij het begin: Pasen is het belangrijkste christelijke feest. Christenen vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood, drie dagen nadat hij gekruisigd werd. Op de vrijdag vóór Pasen, Goede Vrijdag, wordt zijn lijden en dood herdacht. Maar Pasen wordt ook wel gezien als feest voor het begin van de lente. Én die lente is er! Het zonnetje schijnt volop. Het lijkt wel zomer. Goede reden om deze Paasdagen buitenshuis te vieren met vrienden en familie. Wat is er eigenlijk allemaal te beleven?

Eerste Paasdag

NachtLicht
Vanochtend was het al erg druk in de stad met mensen  die Nachtlicht bezochten. Om vijf over zes kwamen de fakkels aan bij de Martinikerk en zong het Paaskoor prachtige nummer. Gezamenlijk werd er gekeken naar de opkomst van het licht die vervolgens de wereld inging langs de spetterende fonteinen.

Livemuziek op de Marktstraat
Kevin Stuurhaan en John Snijders te gast op de Marktstraat te Sneek. Kevin en John zijn al een tijdje een muzikaal duo en hebben een zeer uiteenlopende muzikale smaak. Mooie meerstemmige covers worden in een nieuw jasje gestoken.

Sunday Café met o.a. Sweetgodanimals | Het Bolwerk
Poppodium Bolwerk en Kunstencentrum Atrium hebben de handen ineen geslagen en bieden een podium aan talentvolle bands uit de regio. Bij Sunday Café hoor en zie je de jonge honden aan het werk. Vandaag is het voor SWEETGODANIMALS. De band haalde de finale van De Kleine Prijs van Friesland en was onlangs headliner op het Freeze Festival. Onlangs lanceerden ze de derde single (‘Values’) van hun debuutalbum Distant

Horeca
Bij de Sneker horecagelegenheden wordt ook volop Pasen gevierd en zijn er speciale menu’s samengesteld.

Uniek samengesteld Paasproject
Sneeker mannenkoor EDOZA voert tijdens de Paasdagen een speciaal en uniek samengesteld Paasproject uit in Sint-Martinuskerk op eerste Paasdag.
Naast koorzang is er ook ruimte voor samenzang en orgelimprovisatie.

Tweede Paasdag

Paasfair
wordt de 6de editie van de paasfair gehouden. Vanaf 11 uur staat de overdekte woonpassage boordevol kramen, sfeervol ingericht met o.a. sieraden, handmade, beauty, geuren, (paas)cadeaus food, woonaccessoires, kleding, lifestyle, cosmetica en nog veel meer!! Daarnaast is er ook vermaak voor de kinderen. En de paashaas komt eitjes uitdelen!

Koffieconcert: Bogerman Bigband en Big Band Friesland
Er zit een bijzonder gezellige en muzikale ochtend aan te komen! De Bogerman Bigband organiseert een koffieconcert, waarbij een big band van hoog niveau wordt uitgenodigd: Big Band Friesland. Gedurende het concert zullen de big bands om-en-om optreden, waarbij zo veel mogelijk van elkaars kwaliteiten gebruik wordt gemaakt. Vanaf 11 uur is iedereen van harte uitgenodigd!

Horeca
Vandaag zijn er ook alle horecagelegenheden geopend.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend