Vormingswerk Sneek sluit af met playbackshow

0

Sneek- Maar liefst 14 artiesten traden dinsdag 16 april op bij de playbackshow van ‘Vormingswerk Sneek’ in wijkcentrum ‘Schuttersheuvel’ in Sneek. Het was de allerlaatste playbackshow. Zoals we al eerder in deze krant meldden stopt deze stichting met het geven van cursussen aan mensen met een beperking. Na 25 jaar nascholing bij de praktijkschool ‘Vormingswerk Sneek’ door met het aanbieden van cursussen of diverse terreinen. Van wegwijs in de bib, tot viscursus en van fietsen repareren tot lapjes met piepschuim. Nu na 40 jaar heeft het bestuur, wegens terugloop van cursisten, moeten besluiten om haar activiteiten te staken en tot opheffing over te gaan.

Toch was dit droevige besluit niet van invloed op het enthousiasme van de optredende artiesten. Een deelnemer lag vanmorgen nog in het ziekenhuis en had de dokter gesmeekt om vanavond mee te mogen doen. Gezeten in een rolstoel zong ze ‘I believe I can fly’ en oogstte een enorm applaus. Ook de Jantjes Smit en Fransjes Bauer zongen de sterren van de hemel. De optredens lagen zo dicht bij elkaar dat de driehoofdige jury, onder leiding van voorzitter Jelle Brouwer er een hele klus aan had om een winnaar aan te wijzen. Nellie de Boer met het nummer ‘Rozen die bloeien’ van Corry Konings en Hiske Paulusma met ‘Winter of love’ van Ilse de Lange eindigden beiden op de eerste plaats en gingen met een levensechte tuinhond naar huis. Ook de andere 12 deelnemers gingen met een lovend juryrapport en een toffe prijs naar huis.

Naast de ‘playbackers’ was er ook nog een optreden van de eigen linedancegroep en werd het bestuur lof toe gezongen. De avond werd na het nemen van een groepsselfie en een uitbundige polonaise tegen half tien afgesloten.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend