Nordwinnaars Sneek kijken uit raam om gras te zien groeien

0

Sneek- Vandaag kregen de studenten van het MBO 1-2  Loonwerk en Veehouderij  van de locatie Sneek van Nordwin College een demonstratie/praktijkles van Zweitse Noorman. Deze kwam voorrijden met de  “Evers Grass Profi” (https://www.youtube.com/watch?v=UodvPInLWq0 ) van Firma “De Blokken” uit Pingjum. Vervolgens werd  een perceel voor de school ontdaan van onkruid en ging men afvlakken en herinzaaien. Door deze machine worden dode grassen en onkruiden verwijderd en het bodemleven geactiveerd.

Tegelijkertijd werd het perceel ook doorgezaaid met het kruidenrijk mengsel van het project “Grutsk op ús Greidefûgels”. In de les werd uitleg  gegeven over de werking en afstelling van deze machine en over het belang van kruidenrijk grasmengsel voor behoud van weidevogels en insecten.

Door af en toe  uit het raam te kijken kunnen alle Nordwinnaars vervolgens monitoren of dit kruidenrijk mengsel goed opkomt en hoe kleurig het perceel voor de school er uit gaat zien.


Nordwin College heeft zich onlangs aangesloten bij het  initiatief  Grutsk op ús Greidefûgels van o.a.  LTO en BFVW.  Dit is past geheel in de aandacht die Nordwin College in lesprogramma’s  inruimt voor het thema natuurinclusieve landbouw en weidevogeleducatie.  Onlangs werd daarvoor al een speciale onderwijs versie van de nazorg-app van de BFVW gelanceerd voor gebruik door studenten en docenten van Nordwin College.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

Deel dit met een vriend