Het is weer zover: de zomertijd gaat in

0

Sneek – Komende nacht gaat de zomertijd in en dat betekent dat de klok om 2:00 één uur vooruit gaat, wat ervoor zorgt dat het ‘s ochtends langer donker is en het in de avond langer licht is.

Het lijkt erop dat er een einde komt aan het halfjaarlijks verzetten van de klok. Het merendeel van het Europees Parlement wil hier vanaf en waarschijnlijk in 2021 gaat dit gebeuren. Nu heerst alleen nog de vraag: kiezen zij voor de zomer- of wintertijd? De EU-lidstaten mogen dit zelf bepalen en de regeringen hebben aangegeven extra bedenktijd nodig te hebben om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. In april 2020 moeten ze een beslissing hebben genomen, maar zover is het nu nog niet en moeten we een genoegen nemen met een uurtje minder slaap!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend