ZET EM doet na rust oude tijden herleven

0

Sneek-In tegenstelling tot stadgenoot Waterpoort Boys blijft Sneek Wit Zwart ZM in de race voor eremetaal en rechtstreekse promotie naar de derde klasse. De formatie van trainer Niels Boot deed tegen Nagele na een moeizame eerste helft na rust oude tijden herleven en bereikte uiteindelijk het eindsignaal met een score (8-0) die vorig seizoen eerder regel dan uitzondering was.

Die score leek al snel gestalte te krijgen, want de Snekers beleefden op het kunstgras aan de Molenkrite een “Traumstart”. De wedstrijd was namelijk nog geen zeven minuten onderweg toen de openingstreffer al op het scorebord verscheen. Verantwoordelijk daarvoor was Tim Posthuma die een voorzet van Jesse Lee Staalsmid van dichtbij binnen schoot. Het bleek echter niet de opmaat naar meer, want na die vroege openingstreffer worstelde ZET EM in de rest van het eerste bedrijf zowel met de harde wind als met zichzelf.


Na de thee lieten de Snekers echter een ander gezicht zien en kreeg een vroege treffer van Posthuma wel een vervolg. Die treffer die na voorbereidend werk van Patrick Veenstra tot stand kwam, werd namelijk vijf minuten later gevolgd door een doeltreffende uithaal van Geert Hiemstra en weer vijf minuten later door een treffer van Jesse Lee Staalsmid die nadat hij een vrije trap in de muur had geschoten, de rebound benutte. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld en vanaf dat moment ging het niet langer om de vraag, of Sneek Wit Zwart ZM zou winnen, maar met hoeveel.

Uiteindelijk stokte de teller bij 8-0. Met nog iets minder dan twintig minuten op de klok zorgde Geart Hiemstra met zijn tweede van de middag voor treffer nummer vijf en nog geen twee minuten later leverde ook middenvelder Daniël Bennik een bijdrage aan de productie. Die werd tien minuten later middels een droge knal van Rinke Hiemstra verder opgevoerd, waarna aanvoerder Freerk de Jong bij het scheiden van de markt de bal aan een tegenstander ontfutselde en het slotakkoord voor zijn rekening nam.

De captain nam met deze overwinning met zijn ploeg die komende zaterdag Sleat ontvang, niet alleen afstand van stadgenoot en concurrent Waterpoort Boys, maar zoals hiervoor al werd vermeld, ook de koppositie in vier A over van QVC.

Foto’s: Nico Altenburg

Bron:http://pengel.weebly.com/

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend