Waterpoort Boys na verlies niet meer dan outsider

0

Tollebeek- Op het sportpark aan de Wildzang beleefde Waterpoort Boys zoiets als zijn zwanenzang, want de Snekers gingen in en tegen Tollebeek met 2-0 onderuit. Door die nederlaag is de Wéé Péé Béé na gisteren met een achterstand van resp. zeven en zes verliespunten meer dan QVC en Sneek Wit Zwart ZM in de strijd om de titel in de vierde klasse niet meer dan een outsider.

Die rol kwam overigens niet echt als een verrassing want sinds het veroveren van de eerste periode is de ploeg van trainer Janco Croes alles behalve een soepel draaiende machine. Weliswaar waren de resultaten na de winter met twee overwinningen en een gelijkspel nog alleszins redelijk, maar voetballend wist men niet bepaald te overtuigen. Na een overwinning bij de herstart bij SC Creil, kwam men tegen Delfstrahuizen niet verder dan een gelijkspel, terwijl de zege op TOP ’63 eerst in de slotseconden zijn beslag kreeg.

​De nederlaag tegen Tollebeek kreeg onmiddellijk na rust zijn beslag. Waterpoort Boys leidde toen via Jesse Frolich min of meer zijn eigen ondergang in. De spits begon op eigen helft aan een avontuur en leed daarbij knullig balverlies, waarna Martin Apperlo optimaal profiteerde en de thuisclub op voorsprong zette. Die voorsprong had volgens onze correspondent gemakkelijk groter kunnen uitvallen, maar omdat Tollebeek een aantal keren verzuimde om de trekker over te halen, hield Waterpoort Boys zicht op een beter resultaat. Aan dat zicht kwam kort voor het einde van de reguliere speeltijd echter een einde, toen Marijn Brandsma in de omschakeling de genadeklap uitdeelde en daarmee een (voorlopig) einde aan de Sneker titelaspiraties maakte.

Met die nederlaag liep de achterstand op de kop van de ranglijst zoals hiervoor al werd vermeld, namelijk op tot resp, zeven en zes punten en dat lijkt met nog maar zeven wedstrijden op de kalender iets teveel van het goede. De eerste van die zeven duels staat overigens komende zaterdag op de agenda, wanneer de gele hesjes bij hekkensluiter Nagele op bezoek gaan.

Bron: http://pengel.weebly.com

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend