Partij voor de dieren wint verkiezingen op de Thomas van Aquinoschool

0

Sneek- Van woensdag 13 maart tot en met dinsdag 19 maart organiseert ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat – voor de zesde keer de landelijke Kinderverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk van hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als kinderen uit groep 6, 7 en 8 het voor het zeggen hadden.Op de Thomas van Aquinoschool brachten woensdag zo’n 100 leerlingen, uit groep 6, 7 en 8, hun stem uit tijdens de Kinderverkiezingen. Wethouder Mark de Man, van de gemeente Súdwest-Fryslân, bracht als eerste zijn stem uit.

In het stembureau zaten drie leerlingen die toezicht hadden op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Na afloop telden ze handmatig alle stemmen. De Partij voor de dieren kwam als winnaar uit de bus.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend